Központ
2019. november 20. szerda, Jolán

További friss cikkek

Adorján Anna a Maros megyei sízés nagy reménysége - A 10 éves szovátai Adorján Anna mindössze három éve sízik versenyszerűen a Bogdan Ski Race Team versenyzőjeként, s azóta a fiatal tehetség már több versenyen vett részt jó eredményeket elérve. Anna édesapjával, Adorján Csabával – aki Sóváradon címzetes testnevelőtanár – a minap beszélgettem tehetséges lányáról, ugyanakkor jövőbeli terveikről és nem utolsó sorban a sportág jelenéről […]
Derűlátásra semmi ok - CSAK ÚGY MONDOM A vasárnapi államfőválasztáson elmaradt a meglepetés: Iohannis végzett az élen, mellette az alig néhány hete megbuktatott exkormányfő, a baloldali párt jelöltje, Viorica Dancila jutott a második, döntő fordulóba. A legnagyobb csalódást az USR-s Dan Barna a várakozásoktól elmaradt eredménye okozta. Úgy fest, a korrupciós vád igencsak rásült, meglehetősen negatívan befolyásolta teljesítményét.
Marosvásárhelyi Filmfesztivál – az alternatíva felkínálója - November 5-10-e között idén már 27. alkalommal került megszervezésre Marosvásárhelyen az Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztivál, amelyen olyan alkotásokat tekinthettek meg az érdeklődők, amelyek még nem kerültek a nagyközönség elé. Szombaton sikerült nekem is két filmet megnéznem. Egy játékfilmet és egy dokumentumfilmet.  
Amelyhez hasonlót egész dél-kelet Erdélyben nem lehet látni - A gelencei római katolikus templom a felsőháromszéki nagyközség első és legrégibb temploma volt. A XX. század elején Szent Imre herceg tiszteletére új templomot építettek a település déli irányban terjeszkedő részén, és így a régi templom lassan feledésbe merült és romossá lett. Kőből rakott védőfala körülöleli a rusztikus, szép haranglábat és a restaurált templom mögött temetőkertet. […]
A torkodban van egy hangszer. Kíváncsi vagy rá? - Énekes workshop Marosvásárhelyen Aki beszélni tud, annak az éneklés is sikerülhet! Csak fel kell fedezni, hogyan! A kevert éneklés technikájáról tart workshopot a budapesti Noa Énekstúdió a marosvásárhelyi Rocksulival közösen.
NAPI VISSZANÉZŐ – NOVEMBER 11. - Az év 315. napja, hátra van még 50
NAPI VISSZANÉZŐ – NOVEMBER 8. - Az év 312. napja, hátra van még 53
NAPI VISSZANÉZŐ – NOVEMBER 7. - Az év 311. napja, hátra van még 54
NAPI VISSZANÉZŐ – NOVEMBER 6. - Az év 310. napja, hátra van még 55
„Székely századok” története és legjobb ismerője – Pál-Antal Sándor akadémikus - Szombaton, október 26-án vaskos tanulmánykötet bemutatására és Pál-Antal Sándor akadémikus történész 80. születésnapi köszöntésére került sor történész és családi körben, a marosvásárhelyi Kultúrpalota kistermében.
NAPI VISSZANÉZŐ – NOVEMBER 5. - Az év 309. napja, hátra van még 56
Egészséget!   - CSAK ÚGY MONDOM kEgy társadalom civilizációs fokának legfőbb mutatója, hogy miként kezeli a három alapvető fontosságú területet: az egészségügyet, a tanügyet és a kultúrát. Egyre többen döbbennek rá, hogy az életminőség – bár profitorientált világunkban az ellenkezőjét sulykolják – nem kizárólag az anyagiak függvénye.
„Sírkőmúzeum” Nagyernyében - „A harcot, melyet őseink vívtak, békévé oldja az emlékezés” (József Attila)
Ingyenes koncertet ad a CentriFUGA Kortárs Zenei Műhely a Kultúrpalota kistermében - Az ALTER-NATIVE Filmfesztivál „nulladik napján”, avagy november 5-én (kedden) este ingyenes koncertet ad a CentriFUGA Kortárs Zenei Műhely a Kultúrpalota kistermében.
NAPI VISSZANÉZŐ – NOVEMBER 4. - Az év 308. napja, hátra van még 57
Sinka-ikrek: Futballal vagy anélkül, az élet megy előre… - Marosvásárhely leghíresebb és talán legszebb ikerpárjának tagjai – Sinka Mónika és Zsuzsanna (utóbbi jelenleg Csomós) –, október 12-én töltötték be 30. születésnapjukat. Zsuzsanna immár három éve, Mónika viszont az idén akasztotta szögre a futballcsukát. Ezzel kapcsolatosan, ugyanakkor labdarúgói pályafutásukról és nem utolsó sorban jövőbeli terveikről faggattam Zsuzsannát, akivel a minap egy tea mellett beszélgettem városunkban.
NAPI VISSZANÉZŐ – NOVEMBER 1. - Az év 305. napja, hátra van még 60
Nemzetközi fotós díjat hozott Maros megyébe - Akit nem a gép határoz meg Lukácsi Alpár középiskolai évei végén vásárolta első fényképezőgépét, és azóta nem is tette le. Munkáját – ami egyben hobbija is – az vezérli, hogy jókedvvel csinálja, és ebben örök inspirációja néhai nagytatája. A fiatal fotós kedvenc témája az ember, illetve az emberi érzelmek, és ilyen fotójával nyerte el múlt […]
NAPI VISSZANÉZŐ – OKTÓBER 31. - Az év 304. napja, hátra van még 61
Halloweenesdi - Egy friss internetes felmérés szerint az (internetező) erdélyi magyarok csupán 5 (öt) százaléka tartja szép szokásnak a Halloweent, és meg is szokta ünnepelni, ugyanakkor a válaszadók csaknem fele (49%) mereven elutasítja, mondván, hogy nekünk, magyaroknak semmi közünk hozzá, mi mindenszenteket, illetve hallottak napját tartunk. Továbbá, az emberek mintegy negyede (22%) nem is ünnepnek, hanem üzleti […]