Központ
2020. augusztus 15. szombat, Mária

Adele angol popénekesnő adta el a legtöbb lemezt a világon 2015-ben

Központ február 8, 2016 Hírek, Külföld, Kultúra

A 27 éves énekesnő úgy került az egész éves lista élére, hogy 25 című új albumát csak november 20-án adta ki és az új számokat nem bocsátotta az online zenemegosztó szolgáltatók rendelkezésére – tudósított a The Guardian online kiadása.

photo

Adele harmadik albuma, amely a második után több mint négy évvel került a piacra, már az első héten megdöntötte az amerikai és az angol eladási rekordokat.
A lemez leghíresebb dala, a Hello című ballada lett az első szám, amit az Egyesült Államokban több mint egymilliószor töltöttek le egy hét alatt.
Frances Moore, az IFPI vezetője hétfői közleményében Adele új albumát 2015 globális szenzációjának, az énekesnő teljesítményét egyszerűen fenomenálisnak nevezte.
Az IFPI a világ legnépszerűbb előadójának járó díját a fizikai formátumú eladások, a letöltések és az online meghallgatások száma alapján ítéli oda, bár adatokat nem hoznak nyilvánosságra.
A Nielsen SoundScan információs és forgalomszámláló rendszer vasárnapi adatai alapján a 25 című albumból nyolcmillió példány fogyott el az Egyesült Államokban.
A második helyezést szintén brit énekes, Ed Sheeran érte el, Taylor Swift amerikai sztár, a 2014-es győztes 2015-ben a harmadik helyre esett vissza.

forrás: MTI

Share Button
Ennyien olvasták: 547

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.