Aktualis Külföld

‘Iszlámtörvény’ Németországban? – Bekeményít a CSU

Németországban törvényt kell alkotni a muszlim vallás gyakorlásáról, a jogszabályban rendelkezni kell a többi között arról, hogy tilos a muszlim közösségek anyagi támogatása külföldről – mondta a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) főtitkára egy szerdai lapinterjúban.

Scheuer_12102015
nem kell neki az arab pénz

Andreas Scheuer a Die Welt című lapban megjelent interjúban kiemelte, hogy a „politikai iszlám” hátráltatja a muszlimok társadalmi beilleszkedését, ezért „határozottabban és kritikusabb hozzáállással” kell foglalkozni a témával.
Meg kell alkotni egy „iszlámtörvényt”, amely véget vet annak a gyakorlatnak, hogy külföldről, főleg Törökországból és Szaúd-Arábiából finanszíroznak mecseteket és egyéb muszlim intézményeket, például óvodákat.
A jogszabályban rendelkezni kell arról is, hogy a hitszónoki állás betöltésének feltétele a Németországban szerzett szakirányú végzettség és a német társadalom alapértékeinek tisztelete, az igehirdetés nyelve pedig a német – mondta az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) testvérpártjának főtitkára.
Hangsúlyozta: a „felvilágosult Európának saját iszlámra” van szüksége, és meg kell akadályoznia „más, részben szélsőséges értékrendek importját”.
A 82 milliós Németországban nagyjából 4-4,5 millió muszlim él, többségük szunnita török. Tavaly a menekülthullám révén valószínűleg több mint félmillióval nőtt a muszlimok száma az országban.

forrás: mti

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.