Központ
2020. március 30. hétfő, Zalán

Őrizetbe vették Nagybánya polgármesterét

Központ április 27, 2016 Aktualis, Belföld

Őrizetbe vette a romániai korrupcióellenes ügyészség (DNA) csúszópénz folyamatos elfogadása miatt kedden késő este Catalin Cherechest, Nagybánya polgármesterét – közölte honlapján az ügyészség.

catalin_chereches

A közlemény szerint a polgármester 2014-ben a nagybányai FCM labdarúgó klub vezető tisztségébe juttatta egy bizalmasát, és a klubnak juttatott önkormányzati támogatások egy részét visszakérte. A bizalmas feljelentés alapján eljáró ügyészség kedden tetten érte a férfit, amint 30 ezer lej (2,1 millió forint) megjelölt pénzt fogadott el.

Az ügyészség szerint a polgármester 2015 tavaszán és nyarán 70 ezer lej csúszópénzt kapott a klubtól. Annak az előterjesztéséért, hogy 2016-ban az önkormányzat egymillió lejjel (70 millió forint) támogassa a klubot, egy cég tulajdonjogának az átengedését kérte egy bizalmasa részére. Két héttel ezelőtt pedig Catalin Chereches 400 ezer lejt (28 millió forint) kért a feljelentőtől egy olyan támogatásból, melyet egy cég nyújtott a labdarúgó klubnak. A kért összeg a támogatásnak csaknem a felét tette ki. A DNA-nak a polgármester előzetes letartóztatására vonatkozó indítványát várhatóan szerda este bírálja el a Kolozs megyei törvényszék. Catalin Chereches 2011 óta Nagybánya polgármestere.

forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 1037

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.