Központ
2017. november 22. szerda, Cecília
Köd
Holnap
Köd
Helyenként felhős
Péntek
Helyenként felhős
Helyenként felhős
Szombat
Helyenként felhős

Őrizetbe vették Nagybánya polgármesterét

Központ április 27, 2016 Aktualis, Belföld

Őrizetbe vette a romániai korrupcióellenes ügyészség (DNA) csúszópénz folyamatos elfogadása miatt kedden késő este Catalin Cherechest, Nagybánya polgármesterét – közölte honlapján az ügyészség.

catalin_chereches

A közlemény szerint a polgármester 2014-ben a nagybányai FCM labdarúgó klub vezető tisztségébe juttatta egy bizalmasát, és a klubnak juttatott önkormányzati támogatások egy részét visszakérte. A bizalmas feljelentés alapján eljáró ügyészség kedden tetten érte a férfit, amint 30 ezer lej (2,1 millió forint) megjelölt pénzt fogadott el.

Az ügyészség szerint a polgármester 2015 tavaszán és nyarán 70 ezer lej csúszópénzt kapott a klubtól. Annak az előterjesztéséért, hogy 2016-ban az önkormányzat egymillió lejjel (70 millió forint) támogassa a klubot, egy cég tulajdonjogának az átengedését kérte egy bizalmasa részére. Két héttel ezelőtt pedig Catalin Chereches 400 ezer lejt (28 millió forint) kért a feljelentőtől egy olyan támogatásból, melyet egy cég nyújtott a labdarúgó klubnak. A kért összeg a támogatásnak csaknem a felét tette ki. A DNA-nak a polgármester előzetes letartóztatására vonatkozó indítványát várhatóan szerda este bírálja el a Kolozs megyei törvényszék. Catalin Chereches 2011 óta Nagybánya polgármestere.

forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 469

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.