Központ
2020. február 29. szombat, Elemér

Rio 2016 – Tizenhat év után magyar bíró az olimpiai versenyeken

Központ április 18, 2016 Aktualis

Magyar bíró is lesz majd a nyári riói olimpia cselgáncsversenyein.

fridricha2013_vagott_640x480

A judoinfo.hu beszámolója szerint Jan Snyders, a nemzetközi bíróbizottság vezetője hétvégén, a lengyelországi európai szemináriumon jelentette be a névsort, amelyben szerepel Fridrich Annamária is.
Európából hat – a magyar mellett spanyol, orosz, francia, grúz és cseh – bíró, Ázsiából és Amerikából három-három – japán, kínai, mongol, amerikai, mexikói és brazil – bíró, továbbá egy afrikai és egy ausztrál lehet majd ott az olimpián.
Magyar bíró legutóbb 16 éve szerepelt nyári játékokon. Sydneyben Tardos János tevékenykedhetett a tatamin.
“Minden idők legjobb bírócsapatát szeretnék összehozni a riói olimpiára a sportvezetők, ezért eddig sohasem tapasztalt intenzitással kellett végigcsinálnunk az utóbbi évek válogató versenyeit, hogy kellően összeszokjunk” – idézte Fridrich Annamáriát a honlap.
A magyar bíró – aki az olimpiai csapat egyetlen női tagja – évek óta ott van a legnagyobb versenyek porondján, érmes meccseket, világbajnoki döntőket vezetett, csak tavaly huszonnégy rangos nemzetközi viadalon – köztük az asztanai világbajnokságon – több száz mérkőzésén bíráskodott kiváló eredménnyel – emlékeztet a judoinfo.hu.

forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 665

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.