Belföld

2000–4000 lejjel növelik az ANI ellenőreinek fizetését

2000–4000 lejjel növelik az ANI ellenőreinek fizetését

Sürgősségi rendelet alapján döntött a Kormány, hogy 2000 és 4000 lej között terjedő összeggel növeli az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) felügyelőinek bruttó havi jövedelmét. A rendeletet meg is szavazták a szerdán, azaz ma megtartott Kormány-ülésen.

 

Jelen pillanatban az ANI összesen 26 integritási felügyelővel dolgozik, akiknek átlagos nettó jövedelme 2567 lej, azonban a kötelességeik és feladatkörük jóval összetettebb.

„A felügyelők alacsony létszáma, valamint a fizetésre vonatkozó motiváció hiánya olyan tényezők, amelyek hatással lehetnek az intézmény hatékony működésére.” – nyilatkozták hivatalos források a Mediafaxnak.

A Kormány által megszavazott sürgősségi rendelet tehát előírja, hogy módosítani kell a speciális tisztségeket betöltő, ANI-alkalmazottakra vonatkozó bérezési törvényt, és egy olyan bruttó havi alapfizetést kell kidolgozni, amely megegyezik a konkurens felügyelők béreivel.

Ennek értelmében, míg egy vezető ellenőr havi bruttó jövedelme 5601 lejről 8285 lejre növekszik, addig egy főfelügyelő 4375 lej helyett 7555 lejt kereshet havonta. A felügyelő-asszisztensek bére 2976 lejről 6825 lejre emelkedik, és a kezdő-ellenőröké pedig 1924 lejről 3902 lejre ugrik.

Forrás: marosvasarhelyi.info

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.