Központ
2020. december 03. csütörtök, Ferenc, Olívia

30 ezer lej büntetés a zászlóégető a Rapidnak

Központ március 20, 2013 Belföld

30 ezer lej büntetés a zászlóégető a Rapidnak

Az első osztályú labdarúgó-bajnokságot szervező Hivatásos Labdarúgó Liga (LPF) 30 ezer lej bírsággal, és a következő otthoni bajnoki mérkőzése zártkapus megrendezésével sújtotta a bukaresti Rapidot, amelynek szurkolói a hétfői kolozsvári mérkőzésen meggyújtották a magyar zászlót.

 

A liga honlapján közzétett szerdai közlemény szerint az LPF fegyelmi bizottsága keddi ülésén hozta meg a döntést, miután megvizsgálta a kolozsvári CFR és a Rapid București hétfő esti kolozsvári bajnokijáról készült bírói és megfigyelői jelentéseket. 

A fegyelmi bizottság ugyanakkor szervezői hiányosság miatt a kolozsvári CFR-re is tízezer lejes bírságot rótt ki. 

Az LPF közleményében reményét fejezte ki, hogy a bajnoki mérkőzéseken a fair play szelleme fog uralkodni, és nem ismétlődik meg a kolozsvári mérkőzésen tapasztalt incidens. 

A sajtó fényképeket is közölt arról, hogy a CFR és a Rapid mérkőzésén a Rapid szurkolói meggyújtottak egy magyar zászlót. A kolozsvári CFR-t elsősorban magyar nemzetiségű tulajdonosa, Pászkány Árpád miatt tekintik egyesek magyar csapatnak.

Az incidens miatt a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) kedden hivatalos levélben fordult a román szövetséghez, tájékoztatást kért a történtekről, és az ezeket követő fegyelmi eljárásról, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség Mikó Imre kisebbségi jogvédő szolgálata pedig feljelentést tett az ügyészségen és a rendőrségen. 

Az MLSZ álláspontja szerint egymás kölcsönös tisztelete a sport egyik alapértéke, ezért az ilyen nemkívánatos, a nemzeti érzékenységet sértő incidensek – legyenek azok bármely oldalról – súlyosan sértik a fair play szellemét.

A magyar és a román válogatott pénteken világbajnoki selejtezőt vív a Puskás Stadionban, az UEFA büntetése miatt zárt kapuk mögött.

forrás: manna.ro/mti

 

Ennyien olvasták: 405

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.