Központ
2020. június 02. kedd, Anita, Kármen

A Bolyai a legjobb magyar tannyelvű középiskola Erdélyben

Központ július 5, 2013 Belföld

A Bolyai a legjobb magyar tannyelvű középiskola Erdélyben

A marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceum (8,07) a legjobb magyar nyelvű középiskola Erdélyben, utána a csíkszeredai Márton Áron Gimnázium és a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium következik a admitereliceu.ro ranglistája szerint, amelyet a 2012-es bejutási átlag, az érettségi átlag és a tantárgyversenyeken elért eredmények alapján állítottak össze.

Maros megyében az Unirea Nemzeti Kollégium (8,15) végzett az első helyen, alig megelőzve a Bolyai Farkas Elméleti Líceumot, illetve az Alexandru Papiu Ilirian Nemzeti Kollégiumot (7,75).

A honlap ranglistája szerint a bukaresti Sfantul Sava Kollégium az ország legjobb középiskolája 9,15-ös átlaggal, utána a szintén bukaresti Tudor Vianu Informatikai Nemzeti Kollégium (9,08) és a kolozsvári Emil Racovita Nemzeti Kollégium (9,04) következik. 

A lista összeállításánál az iskola által indított minden szak legutolsó bejutási jegyének az átlaga ötven százalékot számított, az iskola diákjainak érettségi átlaga negyven százalékot, míg a tantárgyversenyeken elért eredmények tíz százalékot értek. A Bolyai Farkas Elméleti Líceum romániai összesítésben a harmincnegyedik.

Forrás: transindex.ro

Ennyien olvasták: 333

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.