Belföld

A magyarok destabilizálnák Romániát?

A magyarok destabilizálnák Romániát?

Magyarok destabilizálnák Romániát, hogy Oroszország céljait segítsék megvalósulni, idézte a Digi24 hírtelevízió az Eurázsiai Hírszerző és Stratégiai Központ jelentését.

   

 

A dokumentum, amelyet augusztus 20-án publikáltak, azt állítja: az orosz hírszerzés közeli kapcsolatban áll több romániai magyar politikussal, az utóbbi időben pedig felerősödtek az autonómiát követelő hangok. Egyidejűleg erősödött a magyar nyomás Románia irányában az erdélyi magyarok önrendelkezési jogának biztosítására.

A jelentés emlékeztet: az RMDSZ most készül előterjeszteni az autonómiatörvényt, amelynek hírére a koalíciós partner szociáldemokraták jelezték, a magyar érdekvédelmi szervezet távozhat a kormányból, ha ezt elő akarják terjeszteni.

A Digi 24 összeállításában hozzáfűzte: provokációk is történtek: a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tagjai múlt hét végén Székelykőn jártukban átfestették a piros-sárga-kék színű köveket piros-fehér-zöldre, és ezt Facebook-oldalukon hírül is adták. „Az oláh nemzeti trikolór eltűnt, és a magyar piros-fehér-zöld került vissza a jól megérdemelt helyére, hogy mindenki lássa: a magyarság nem hagyta el Székelyföldet! NEM, NEM, SOHA!” – olvasható a fotókhoz csatolt szövegben.

forrás: mediatica.ro

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.