Központ
2020. június 05. péntek, Fatime, Fatima

A petefészkét vette ki a vakbele helyett az orvos

Központ április 15, 2014 Belföld

A petefészkét vette ki a vakbele helyett az orvos

Egy terhes nő halálát okozta az a medikus Nagy-Britanniában, aki tévedésből a beteg petefészkét vette ki a vakbele helyett.

   

 

A terhessége 21. hetében járó Maria De Jesus-t (32) a romfordi Queen’s kórházba szállították, miután erős hasi fájdalmakra panaszkodott.

Mint kiderült, vakbélgyulladást kapott, ami operációt igényelt. Igen ám, de a beavatkozást egy tapasztalatlan fiatal orvostanoncra bízták, aki akkor még csak 3 hete dolgozott a kórházban. A rangidős sebész, Babatunde Coker be se ment a műtőbe, hogy irányítsa a műtétet vagy legalábbis felügyelje tanítványát. Yahya Al-Abed, a medikus egy sor hibát követett el – de mindezek legsúlyosabbika az volt, hogy a gyulladt appendix helyett a terhes nő jobb oldali petefészkét távolította el.

De Jesus-t 10 nappal később hazaengedték a kórházból, mit sem tudva a kapitális baklövésről. Nem sokkal később ismét komoly fájdalmak törtek rá – megszülte kisfiát, aki halva jött a világra, majd egy második műtétnek vetették alá. Az orvosok rájöttek ugyanis, hogy a gyulladt vakbelet nem távolították el, ami életveszélybe sodorta a háromgyermekes anyát – sürgősséggel megoperálták, de az asszony a műtőasztalon meghalt.

Mindkét orvost felfüggesztették, és vizsgálat indult ellenük, amely az orvosi engedélyük bevonásával járhat. Az ügyben eljáró bizottság megállapította a kötelességszegést, de ítélet még nem született – írja a Daily Mail. 

forrás: Blikk-információ

 

Ennyien olvasták: 310

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.