Központ
2020. december 05. szombat, Vilma

A Ponta-kabinet négy tagját vádolja az ANI

Központ november 9, 2012 Belföld

A Ponta-kabinet négy tagját vádolja az ANI

Érdekkonfliktussal, összeférhetetlenséggel, tisztázatlan körülmények közötti vagyonszerzéssel vádolja a Ponta-kabinet három miniszterét az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI): Eduard Raul Hellviget, Liviu Popot és Ovidiu Silaghit vizsgálják. Az ANI-listán Dan Mihalache kormányfőtitkár-helyettes is szerepel összeférhetetlenség miatt. 

 

Ovidiu Silaghi szállítási miniszter közel 46 ezer euróval nem tud elszámolni, az összeget az elmúlt öt hónapban szerezte. Az ANI értesítette a feltárt rendellenességről a Pénzmosás Elleni Országos Hivatalt és a Nagyváradi Fellebbviteli Bíróság vagyonkivizsgálásokkal foglalkozó bizottságát is. 


Eduard Raul Hellvig turisztikai miniszter esetében összeférhetetlenséget állapított meg az ügynökség. A tárcavezető kormánybeli tisztsége mellett egy cég igazgatójaként dolgozott, politikai tudományos kutatóként is alkalmazásban állt, illetve egy őssejtbanktól is kapott fizetést. 

Liviu Pop volt ideiglenes oktatási, jelenleg társadalmi párbeszédért felelő tárca nélküli minisztert az ANI azért panaszolta be a főügyészségen, mert a tisztség betöltése idején előnyökben részesítette az Oktatási Szabad Szakszervezetek Föderációját, amelynek főtitkára volt a tárca átvételét megelőzően. Az ANI szerint Pop az érdekkonfliktus vádja mellett közérdek ellen elkövetett hivatalbeli visszaéléssel is terhelhető. 

Sorin Dan Mihalache kormányfőtitkár-helyettes összeférhetetlenség miatt került az ANI listájára: a kormány keretében elfoglalt tisztsége mellett egy vállalkozás ügyvezetőjeként is tevékenykedett.

Forrás: mediafax

 

Ennyien olvasták: 447

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.