Központ
2018. július 21. szombat, Dániel, Daniella

A Samsung is belép az autópiacra

Központ december 14, 2015 Belföld, Külföld

A Samsung bejelentette, hogy létrehozza az autórészlegét, amely alapvetően két területre összpontosít majd. Az egyiket a gépkocsikon belüli szórakoztató és tájékoztató rendszerek jelentik, míg a másikat az automatizált és önálló vezetéshez kapcsolódó megoldások. Az új részleg más egységekkel is együtt fog működni és Park Jong-hwan, a Samsung ügyvezető alelnöke vezeti majd.

samsungauto

Az új részleg létrehozása alighanem válaszlépés az LG Electronics és a General Motors októberi bejelentésére. A kooperáció keretében a kisebbik dél-koreai gyártó a jövőben számos rendszert és alkatrészt szállít majd a GM-nek, többek között motorokkal és akkumulátorokkal látja el a Chevrolet Bolt EV modelleket.

A Samsung novemberben együttműködési megállapodást kötött az Audival. A társaság chipeket fog szállítani az Audi tájékoztató és szórakoztató rendszereihez, virtuális pilótafülkéihez és a vezetést segítő megoldásaihoz. Emellett akkumulátorokat biztosít az E-Tron Quattro koncepcióhoz, amelyet a német gyártó az idén mutatott be a Nemzetközi Automobil Kiállításon (IAA).

Forrás: sg.hu

Ennyien olvasták: 348

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.