Központ
2020. szeptember 21. hétfő, Máté, Mirella

A szakadás szélén az USL?

Központ május 18, 2013 Belföld

A szakadás szélén az USL?

Nem sikerült az USL két nagy pártja közt az utóbbi napokban kialakult feszült viszonyt feloldania Victor Ponta és Crin Antonescu pártelnököknek. A PSD és a PNL vezetői pénteken délután a kormány épületében tárgyaltak a Sorin Roșca Stănescu kijelentései által okozott feszültségekről. A PNL szenátora kedden lemondott a Corneliu Bârsan bíró lehallgatási ügyét kivizsgáló parlamenti bizottságból, döntését azzal indokolva, hogy a testület PSD-s tagjai megtagadták az Európai Emberjogi Bíróság tagjának meghallgatását.

 

 A korábban újságíróként ismert PNL-s politikus élesen bírálta a szociáldemokratákat az ügy kapcsán, és ezzel – a PSD szerint – megszegte az USL belső megnemtámadásról szóló paktumát. Az ügy kapcsán a héten több alkalommal is egyeztettek a két kormánypárt vezetői. Crin Antonescu felhívta a párttagság figyelmét, hogy ne kritizálják nyilvánosan partnerpártjukat, és Sorin Roșca Stănescu is elnézést kért kijelentéseiért, de úgy tűnik, Victor Ponta nem elégedett meg ezzel a megoldással, és kérte a politikus kizárását pártjából. Csütörtökön már mindkét pártelnök reális lehetőségként beszélt az USL felbomlásáról. 

Szintén az ügy előzményének tekinthető, hogy Sorin Roșca Stănescu korábban benyújtott egy törvénytervezetet, amelyet a PSD nem szavazott meg, viszont a PNL, a PP-DD és a PDL honatyáinak szavazataival megszerezte az elfogadásához szükséges többséget. 

A pénteki találkozó után a felek azt nyilatkozták, nem született semmilyen döntés, és hétfőn folytatják az egyeztetéseket a feszültségek feloldása érdekében.

Forrás: realitatea, hotnews

 

Ennyien olvasták: 347

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.