Központ
2018. október 19. péntek, Nándor

A tervezettől eltérő helyszínen tartják a Szent István napi rendezvényt

Központ augusztus 13, 2013 Belföld

sztistvanA tervezettől eltérő helyszínen tartják a Szent István napi rendezvényt

A Színház-tér helyett a Keresztelő Szent János Plébánia udvarán tartja a marosvásárhelyi EMNT az augusztus 20-i ünnepséget. A rendezvény 19 órától kezdődik, és néptánc, valamint népdalelőadások mellett a megye kenyerét is megsütik, megáldják és szétosztják a jelenlévők között. 

„Sajnos Marosvásárhely polgármestere nem adott engedélyt az ünnepség eredetileg elképzelt helyszínére, a Színház-térre, így a főtéri római katolikus templom udvarán zajlik majd az új kenyér ünnepére megrendezendő esemény” – tájékoztatta lapunkat Kirsch Attila. A honosítási iroda vezetője elmondta, hogy Dorin Florea a Színház-tér drága burkolatát félti a sérülésnyomoktól, emiatt nem engedélyezte a helyszínt.

Az ünnepségen kiállítják a marosvásárhelyi illetőségű szobrász, Hunyadi László Szent István egész alakos szobrát, a Szabó Albert amatőr képzőművész által készített Szent Korona mását, a koronaőrök pedig székelyruhába öltözött gyerekek lesznek. „Egyórás kulturális műsorral fogunk tisztelegni, ahol a fellépők között Kilyén Ilka, Ritiu Krisztina, Diós Brigitta, a Kincses Néptáncegyüttes Backamadarasról és Szabó Előd Szászrégenből is jelen lesz” – ismertette Kirsch.

A szervezők tájékoztatása szerint az EMNT ezzel hagyományteremtő ünnepséget indít el, és remélik, hogy a következő években sikerül a vásárhelyieknek a Színház-téren megünnepelni Szent István napját.

 

Ennyien olvasták: 218

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.