Központ
2017. november 17. péntek, Gergő, Hortenzia
Borús
Holnap
Borús
Eső valószínű
Vasárnap
Eső valószínű
Eső valószínű
Hétfő
Eső valószínű

Állás nélkül maradhatnak az Azomaros dolgozói?

Központ március 15, 2013 Belföld

Állás nélkül maradhatnak az Azomaros dolgozói?

A marosvásárhelyi Azomaros vegyikombinát leosztaná a karbantartási és egyéb szolgáltatásait, de a szakszervezeti tagok azt állítják, ez az intézkedés veszélybe sodorná az alkalmazottak állásait, valamint a gyár biztonságos működését is.

 

A svájci Ameropa vállalat, az Azomaros jelenlegi tulajdonosa, az üzem bizonyos szolgáltatásait más magáncégekre ruházná. Ez a lépés része lesz annak a hatékonyságnövelő stratégiának, amely az üzem aktivitására vonatkozik.

„Nem akarunk a vállalat menedzsmentjébe avatkozni, de aggódunk az alkalmazottak munkahelyei miatt. A kombinát vezetősége ugyanis tartozik egy elemzéssel, amelyben felméri az üzem erősségeit és gyengeségeit, a változtatás költségeit és kockázatait, amelyben megoldást talál azokra az esetekre, amikor a leosztott szolgáltatásokat végrehajtó cégek nem tudják időben és a megfelelő minőségben teljesíteni a megbízást. Mindezt annak érdekében, hogy egy reális és konkrét cselekvési terv kerekedjen ki, amelyet a későbbiekben gyakorlatba lehet ültetni.” – nyilatkozták az Alternativa 2002 Szakszervezet képviselői.


A tagok kijelentették, az Azomaros megalapításától máig, olyan szakemberek dolgoztak és dolgoznak az üzemben, akik annak működéséről gondoskodnak, úgy a termelés, mint a karbantartás vagy a szállítás terén. Bátran állítják, hogy ezek az alkalmazottak a gyár legjobb szakemberei, és évekbe telhet, míg az új kollaboránsok megtanulják felét is a munkának, amelyet ők végeznek.

Hozzátették, arról sincsenek meggyőződve, hogy a cégek, akiknek kezébe kerülnek a szolgáltatások, teljesíteni tudják majd a feladatokat a megszabott határidőn belül, illetve a kellő minőségben.

Az Alternativa 2002 szerint, az Azomaros új vezetőségének a stílusa feszültséget kelt az alkalmazottak körében.

A panaszra reagálva, Ovidiu Maior, a kombinát szóvivője úgy nyilatkozott, nincs szó elbocsátásról. A leosztott szolgáltatásokkal együtt, az adott departman vagy egység alkalmazottai is a megbízott céghez kerülnek.

Az üzem vezetősége úgy gondolja, amikor befejeződik a kiértékelés, sokkal tisztább lesz a leosztásról alkotott kép. Ennek érdekében, tárgyalásokat indítottak minden departmannal, hogy magyarázatokat adjanak, és válaszolhassanak az alkalmazottak kérdéseire. „Azt akarjuk, hogy a folyamat átlátható legyen, és hogy a kollegáink áthelyezése törvényes úton történjen. Az emberek, akik az Azomarosnál dolgoznak, a partnereink, ők azok, akik naponta hozzájárulnak a vállalat sikeréhez” – fogalmaztak az Azomaros vezetői.

forrás: marosvasarhelyi.info

Ennyien olvasták: 153

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.