Központ
2020. november 24. kedd, Emma

Állás nélkül maradhatnak az Azomaros dolgozói?

Központ március 15, 2013 Belföld

Állás nélkül maradhatnak az Azomaros dolgozói?

A marosvásárhelyi Azomaros vegyikombinát leosztaná a karbantartási és egyéb szolgáltatásait, de a szakszervezeti tagok azt állítják, ez az intézkedés veszélybe sodorná az alkalmazottak állásait, valamint a gyár biztonságos működését is.

 

A svájci Ameropa vállalat, az Azomaros jelenlegi tulajdonosa, az üzem bizonyos szolgáltatásait más magáncégekre ruházná. Ez a lépés része lesz annak a hatékonyságnövelő stratégiának, amely az üzem aktivitására vonatkozik.

„Nem akarunk a vállalat menedzsmentjébe avatkozni, de aggódunk az alkalmazottak munkahelyei miatt. A kombinát vezetősége ugyanis tartozik egy elemzéssel, amelyben felméri az üzem erősségeit és gyengeségeit, a változtatás költségeit és kockázatait, amelyben megoldást talál azokra az esetekre, amikor a leosztott szolgáltatásokat végrehajtó cégek nem tudják időben és a megfelelő minőségben teljesíteni a megbízást. Mindezt annak érdekében, hogy egy reális és konkrét cselekvési terv kerekedjen ki, amelyet a későbbiekben gyakorlatba lehet ültetni.” – nyilatkozták az Alternativa 2002 Szakszervezet képviselői.


A tagok kijelentették, az Azomaros megalapításától máig, olyan szakemberek dolgoztak és dolgoznak az üzemben, akik annak működéséről gondoskodnak, úgy a termelés, mint a karbantartás vagy a szállítás terén. Bátran állítják, hogy ezek az alkalmazottak a gyár legjobb szakemberei, és évekbe telhet, míg az új kollaboránsok megtanulják felét is a munkának, amelyet ők végeznek.

Hozzátették, arról sincsenek meggyőződve, hogy a cégek, akiknek kezébe kerülnek a szolgáltatások, teljesíteni tudják majd a feladatokat a megszabott határidőn belül, illetve a kellő minőségben.

Az Alternativa 2002 szerint, az Azomaros új vezetőségének a stílusa feszültséget kelt az alkalmazottak körében.

A panaszra reagálva, Ovidiu Maior, a kombinát szóvivője úgy nyilatkozott, nincs szó elbocsátásról. A leosztott szolgáltatásokkal együtt, az adott departman vagy egység alkalmazottai is a megbízott céghez kerülnek.

Az üzem vezetősége úgy gondolja, amikor befejeződik a kiértékelés, sokkal tisztább lesz a leosztásról alkotott kép. Ennek érdekében, tárgyalásokat indítottak minden departmannal, hogy magyarázatokat adjanak, és válaszolhassanak az alkalmazottak kérdéseire. „Azt akarjuk, hogy a folyamat átlátható legyen, és hogy a kollegáink áthelyezése törvényes úton történjen. Az emberek, akik az Azomarosnál dolgoznak, a partnereink, ők azok, akik naponta hozzájárulnak a vállalat sikeréhez” – fogalmaztak az Azomaros vezetői.

forrás: marosvasarhelyi.info

Ennyien olvasták: 408

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.