Központ
2020. június 04. csütörtök, Bulcsú

„Alpolgármesternő, magának van gyereke?”

Központ július 11, 2013 Belföld

17 millió lej a vásárhelyi sportkluboknak – Döntés elhalasztva

„Alpolgármesternő, magának van gyereke?”

 sport

A mai tanácsülés napirendi pontjai között szerepeltek a marosvásárhelyi sportegyüttesek támogatására vonatkozó határozattervezetek, amelyek értelmében 17 millió lejt szánnának a csapatok finanszírozására. Ám a városatyák ezt hosszas vita után elhalasztották.

A politikusok és a média képviselői mellett a gyűlésteremben közel száz sportmezbe öltözött gyerek gyűlt össze, edzőikkel, tanáraikkal és szüleikkel, mindannyian a város polgármestere és a PDL-frakció finanszírozási tervét üdvözölve.

Benedek István, RMDSZ-es képviselő elmondta, hogy bár kiemelten támogatják Marosvásárhelyen a sportot, az e célra javasolt összegeket újra kell gondolni és elemezni, emiatt javallott elnapolni a döntést. Peti András alpolgármester is egyetértett ezzel.  Ionela Ciotlaus, USL-s alpolgármester is a halasztás mellett kardoskodott, sőt, a közpénz elherdálásának tekinti a szóban forgó jelentős összegekkel való támogatást. Így az önkormányzati képviselők a két hét múlva megtartandó rendkívüli ülésre halasztották a napirendi pont újratárgyalását.

A döntés elnapolásán felháborodva, egyik edző a teremből való távozásakor hangosan, szemrehányóan vetette oda a kérdést Ciotlausnak: „Alpolgármester asszonyka, magának van gyereke?” („Primarita, dumneavoastra aveti copii?”), utalván ezzel arra, hogy a gyerekek számára mennyire fontos a sport.

Claudiu Maior, a polgármester tanácsadójának állítása szerint az RMDSZ-es és USL-s tanácsosok Ciprian Dobre megyei tanácselnökkel egyeztettek ez ügyben, és az USL-s politikus parancsát teljesítik, emiatt nem szavazták meg határozatot. Tény, hogy az ülés elején az RMDSZ-es honatyák szünetet kértek, mert Peti András és Ionela Ciotlaus alpolgármesterek még nem érkeztek meg a terembe, előbbi elmondása szerint „objektív okok” miatt.

Mint ismeretes, az idén a városi költségvetésből az FCM labdarúgóklubnak 8 millió lejt, a Maros KK-nak 4 millió lejt, a City’us teremlabdarúgóinak 3 millió lejt, a CSU Medicina női röplabdacsapatának 1,2 millió lejt, míg a Nova Vita női kosárlabdacsapatának 1 millió lejt biztosítanának.

Ennyien olvasták: 363

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.