Központ
2017. november 20. hétfő, Jolán
Jórészt felhős
Ma
Jórészt felhős
Havazás
Holnap
Havazás
Eső valószínű
Szerda
Eső valószínű

„Alpolgármesternő, magának van gyereke?”

Központ július 11, 2013 Belföld

17 millió lej a vásárhelyi sportkluboknak – Döntés elhalasztva

„Alpolgármesternő, magának van gyereke?”

 sport

A mai tanácsülés napirendi pontjai között szerepeltek a marosvásárhelyi sportegyüttesek támogatására vonatkozó határozattervezetek, amelyek értelmében 17 millió lejt szánnának a csapatok finanszírozására. Ám a városatyák ezt hosszas vita után elhalasztották.

A politikusok és a média képviselői mellett a gyűlésteremben közel száz sportmezbe öltözött gyerek gyűlt össze, edzőikkel, tanáraikkal és szüleikkel, mindannyian a város polgármestere és a PDL-frakció finanszírozási tervét üdvözölve.

Benedek István, RMDSZ-es képviselő elmondta, hogy bár kiemelten támogatják Marosvásárhelyen a sportot, az e célra javasolt összegeket újra kell gondolni és elemezni, emiatt javallott elnapolni a döntést. Peti András alpolgármester is egyetértett ezzel.  Ionela Ciotlaus, USL-s alpolgármester is a halasztás mellett kardoskodott, sőt, a közpénz elherdálásának tekinti a szóban forgó jelentős összegekkel való támogatást. Így az önkormányzati képviselők a két hét múlva megtartandó rendkívüli ülésre halasztották a napirendi pont újratárgyalását.

A döntés elnapolásán felháborodva, egyik edző a teremből való távozásakor hangosan, szemrehányóan vetette oda a kérdést Ciotlausnak: „Alpolgármester asszonyka, magának van gyereke?” („Primarita, dumneavoastra aveti copii?”), utalván ezzel arra, hogy a gyerekek számára mennyire fontos a sport.

Claudiu Maior, a polgármester tanácsadójának állítása szerint az RMDSZ-es és USL-s tanácsosok Ciprian Dobre megyei tanácselnökkel egyeztettek ez ügyben, és az USL-s politikus parancsát teljesítik, emiatt nem szavazták meg határozatot. Tény, hogy az ülés elején az RMDSZ-es honatyák szünetet kértek, mert Peti András és Ionela Ciotlaus alpolgármesterek még nem érkeztek meg a terembe, előbbi elmondása szerint „objektív okok” miatt.

Mint ismeretes, az idén a városi költségvetésből az FCM labdarúgóklubnak 8 millió lejt, a Maros KK-nak 4 millió lejt, a City’us teremlabdarúgóinak 3 millió lejt, a CSU Medicina női röplabdacsapatának 1,2 millió lejt, míg a Nova Vita női kosárlabdacsapatának 1 millió lejt biztosítanának.

Ennyien olvasták: 174

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.