Központ
2020. szeptember 27. vasárnap, Adalbert

Arafat az új egészségügyi államtitkár

Központ december 25, 2012 Belföld

raedArafat az új egészségügyi államtitkár

Eugen Nicolăescu egészségügyi miniszter kinevezte Raed Arafat korábbi minisztert az Egészségügyi Minisztérium államtitkárának. Nicolăescu politikákkal és stratégiákkal, Arafat pedig a minisztérium vezetésével fog foglalkozni, ígérete szerint ugyanazt és ugyanúgy fogja elvégezni, mint eddig.

 

 Az új miniszter szerint ez lesz a legnehezebb miniszteri mandátum, mivel az embereknek nagyok az elvárásai, és valóban változásokat szeretnének az egészségügyben. Nicolăescu szerint az elkövetkezőkben meghatározzák a 2013-as év prioritásait, ezek között a finanszírozási projektek és programok is szerepelnek. Románia nehéz perióduson megy keresztül, az erőforrások korlátozottak, ezért minden lejnek meg kell nézni a helyét, arra kell költeni, amire a legnagyobb szükség van – nyilatkozta az új egészségügyi miniszter. 

A miniszter a hét végén bejelentette, újraindítanák az oltóanyag-termelést a Cantacuzino Intézetben. Január 10-éig a pénzügyminisztériummal tárgyalnak az egészségügyi tárca költségvetéséről, illetve arról is, mekkora összegre van szükség a kutatóintézet újraindításához.

Forrás: mediafax, transindex.ro

 

Ennyien olvasták: 454

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.