Központ
2019. július 15. hétfő, Henrik, Roland

Árnyékkormányt alapított a PDL

Központ szeptember 23, 2013 Belföld

Árnyékkormányt alapított a PDL

Cătălin Predoiu lett a miniszterelnöke a PDL frissen alakult árnyékkormányának, amelybenMonica Macovei igazságügyi miniszter, Gheorghe Ialomiţianu pénzügyminiszter, Andreea Paul gazdasági miniszter, Gheorghe Ştefan mezőgazdasági miniszter és Lucian Bode energetikai miniszter lett. 

Cătălin Predoiu elmondta, az alternatív kormány 16 tárcával rendelkezik, hat tárcát nők vezetnek, és kilencen újak a politikai pályán. Az átlagéletkoruk 45 év. 

Az alternatív külügyminiszter Radu Carp, a védelmi tárca vezetője pedig Marinică Dincă. Alin Tişe a belügyi tárcát kapta, az infrastrukturális tárcáért Anca Boagiu felel. 

Az európai alapok minisztériumát Alexandru Nazare vezeti, a munkaügyért Claudia Boghicevici felel, Sulfina Barbupedig a környezetvédelmi tárcát kapta, az egészségügyi minisztériumot Dragoş Şerban vezeti, az oktatásért Raluca Turcan felel. Radu F. Alexandru kulturális tárcavezető,Sorin Moldovan pedig ifjúsági miniszter. 

Cătălin Predoiu elmondta, három alternatív államtitkári tisztséget is kiosztottak Maria Moţának, Cristina Dobrének és Adrian Miroiunak. 

Predoiu elmondta, az árnyékkormány célja a Ponta-kormány tevékenységének monitorizálása, ennek hibáira való rámutatás lesz. Emellett a “miniszterek” hangsúlyt fektetnek arra is, hogy az országot járva elbeszélgessenek az emberekkel.

Forrás: mediafax, transindex.ro

 

Ennyien olvasták: 249

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.