Központ
2020. június 06. szombat, Norbert, Cintia

„Az Európai Unió megbénult”

Központ június 24, 2013 Belföld

„Az Európai Unió megbénult”

A szélsőjobboldal térnyerését segíti az unió azzal, hogy központi intézményei nem foglalkoznak az átlagpolgárok aggodalmaival, állítja egy magasrangú francia tisztségviselő. 

 

Arnaud Monteborg, a szókimondásáról is ismert ipari miniszter azt követően beszélt erről, hogy Dél-Franciaországban a szélsőjobboldali Nemzeti Front jelöltje csaknem megnyert egy időközi parlamenti választást. A Villeneuve-sur-Lot-ban rendezett választáson a konzervatív ellenzék jelöltje a második fordulóban csak szűk többséggel győzött, a kormányzó szocialisták jelöltje pedig már az első fordulóban kiesett.

Monteborg egy vasárnapi rádiónyilatkozatban kijelentette: az Európai Unió megbénult, és nem tud érdemben felelni az emberek aggodalmaira sem gazdasági, sem költségvetési ügyekben.

Az Európai Bizottságot elnöklő José Manuel Durao „Barroso úr a francia Nemzeti Front üzemanyaga” – fogalmazott Monteborg, aki már korábban is többször élesen bírálta az Európai Unió gazdasági megszorításokat hirdető politikáját.

A miniszter szavai várhatóan tovább élezik a Párizs és Brüsszel között kialakult feszültséget, amelyet legutóbb az növelt meg, hogy Franciaország nem egyezett bele az audiovizuális szektort segítő állami támogatások felülvizsgálatába a tervezett EU-amerikai szabadkereskedelmi tárgyalások keretében.

Barroso a hónap elején egy ízben azt mondta, hogy Európában egyesek reakciós globalizációellenes programot folyatnak, és sokak szerint ezzel Franciaországra gondolt. 

forrás: MTI

Ennyien olvasták: 367

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.