Központ
2018. július 23. hétfő, Lenke

Az idei tanévtől a kisiskolásoknak is bevezetik az országos felmérő vizsgákat

Központ augusztus 20, 2013 Belföld

Az idei tanévtől a kisiskolásoknak is bevezetik az országos felmérő vizsgákat

A 2013-2014-es tanévtől kezdődően a második, negyedik és hatodik osztályok esetében is időszakos országos felmérő vizsgákat fognak tartani – jelentette be Remus Pricopie tanügyminiszter Eforie Sudon, egy tanároknak szervezett nyári egyetemen.

 

Véleménye szerint erre azért van szükség, mert nyolcadikig egyetlen egy felértékelés sem zajlik a diákok körében. Mind kifejtette, nem az ő javaslatáról van szó, hanem a minisztérium egy régebbi tervéről, amelyet már hosszú ideje tanulmányoznak a hazai és külföldi pedagógiával foglalkozó szakintézmények.

A nyolcadikosok országos felmérője több évi tanulás után az első vizsga az iskolában, így ne csodálkozzunk, ha a diákok 25%-a nem képes átmenőt kapni – fejtette ki Pricopie. Véleménye szerint az ilyen ellenőrzések és felértékelések nélkül nem lehet a “rendszert kiegyensúlyozni”, az új felmérések bevezetésével pedig nyomon követhető a diákok egyéni fejlődése is, de emellett az osztályok vagy az iskolák szintjén jelentkező problémák is kimutathatóak lesznek. A felmérők bevezetéséről a tanügyi törvény is rendelkezik.

Forrás: mediafax, transindex.ro

 

Ennyien olvasták: 231

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.