Központ
2020. június 06. szombat, Norbert, Cintia

Az RMDSZ nyílt levele Dorin Floreához

Központ június 5, 2013 Belföld

Az RMDSZ nyílt levele Dorin Floreához

Mint ismeretes az utóbbi időben a város polgármestere és a helyi tanács USL- és RMDSZ-frakciója folyamatos vitában áll a Digitális Város-projekt megvalósításának kapcsán. Florea csalódottan jelentette ki, hogy a Szövetség következetesen elgáncsolja a tervet, az RMDSZ viszont ezt azzal indokolja, hogy a költségvetés túl nagy hányadát emésztené fel a projekt. 

Az alábbiaknak az RMDSZ Dorin Floreának írt nyílt levelét olvashatják, vágatlan formában.

“Válasz a város polgármesterének

Tisztelt polgármester úr! Egyetértünk: tényleg veszélyben van a város jövője! Az adófizetők pénzét csak felelősségteljesen költhetjük el, sajnos az elmúlt években egyetlen munkahelyteremtő projektet sem sikerült megvalósítani.

Az úgynevezett Digitális város pályázat megítélésünk szerint csak további költekezésekhez vezetne. Olyan beruházásokra van szükség Marosvásárhelyen, amelyek biztosíthatják a fenntartható fejlődést, szavatolják a fiatalok itthon maradását és hozzájárulnak a marosvásárhelyi emberek jólétéhez.

A marosvásárhelyi tudományossággal szembeni tiszteletlenség a tudományos kutatás leple mögé rejteni egy nagy értékű számítógép vásárlását, mely a város költségvetésének jelentős hányadát emésztené fel. Az adófizetők pénzének védelmében nem támogatjuk ilyen formában a pályázatot!

Támogatjuk azon tudományos kutatási projekteket, melyeket a nagy hírnevű egyetemeink jóhiszeműen terjesztettek be a pályázat sikere érdekében. Ezeket lényegesen kisebb költségráfordítással, akár önerőből is el tudjuk indítani. Ezt a változatot támogatjuk!

Nagy baj van, polgármester úr, ha a város jövőjét ehhez a bizonytalan kimenetelű egyetlen projekthez köti. Inkább azon kellene fáradozni, együtt a városi tanáccsal, hogy a befektetőket itt tartsuk, ne menjenek el más településre, mint például az E- ON ügyfélszolgálati és könyvelőségi részlege, vagy a Romcab gyártóüzeme.

Nagyszerű lehetőségnek kínálkozik az, hogy Mercedes gyár bővíteni tervezi a kecskeméti autógyárat, és nem tartja kizártnak, hogy az új telephelyet Romániában hozza létre. Miért ne lehetne elképzelhető, hogy éppen Marosvásárhelyre essen a választása? Rajtunk múlik, a városi tanácson és polgármesteri hivatalon, hogy tudjuk értékesíteni a város brandjét, ebben kérjük az együttműködést!

Biztosítjuk Önt arról, hogy légvárak építése helyett mi a jól átgondolt városfejlesztési programunknak megfelelően fogunk dolgozni a következőkben is, azzal a reménnyel, hogy a tanácstestületben elfogadott döntéseket végre fogja hajtani.

Sokszor hallottuk már, hogy Ön “mindenki polgármestere”, ezt a kijelentést akkor vesszük komolyan, amikor a nyelvi jogaink érvényesítése valós kétnyelvűségben nyilvánul majd meg utcanév-táblákon, közintézményekben és iskolákban.

Azt javasoljuk, fogjunk össze a marosvásárhelyiek érdekében, és munkával, nem nyilatkozatháborúban hasznosítsuk a közjó érdekében vállalt tevékenységünket.”

Dorin Florea csalódottságának adott hangot amiatt, hogy az RMDSZ helyi tanácsosai rosszhiszeműséget tanúsítva eldöntötték, hogy ellenzik a Digitális város projektet.

“Figyelembe véve az RMDSZ azon döntését, hogy megakadályozzák a Digitális város projekt életbeültetését, amely a város hírnevét a világszintű informatikai technológia elitjébe emelte volna, több száz munkahelyet biztosítva gyermekeinknek, csak rosszhiszeműséget állapíthatok meg e szervezet vezetőinek részéről, akik gesztusuk révén a város jövőjét veszélyeztetik. Ez egy olyan ügy, amely mindannyiunkat egyformán kellene foglalkoztasson” – nyilatkozta Dorin Florea polgármester.

Dorin Florea kifejtette: a város minden lakójának, románoknak és magyaroknak egyaránt polgármestere kíván lenni, akiket minden ellenséges érdekkel szemben képviselni fog.

fotó: zi-de-zi

 

Ennyien olvasták: 267

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.