Központ
2020. szeptember 20. vasárnap, Friderika

Az USL már októberben kiegyezett az RMDSZ-szel

Központ december 19, 2012 Belföld

Az USL már októberben kiegyezett az RMDSZ-szel

Az USL októberben, a parlamenti választások előtt megállapodást írt alá az RMDSZ-szel. Együtt akartunk kormányozni – jelentette ki kedden Crin Antonescu, a PNL elnöke.

 

Antonescu szerint a választások előtt létezett egy egyezség Victor Ponta, közte és az RMDSZ között a közös kormányzásról, majd hozzátette, hogy a választási kampányban és a voksoláskor sok minden nem úgy alakult, ahogy azt előre megállapították.


„Arról a szándékról volt szó, hogy együtt alkossunk kormányt bizonyos elvek alapján. Nézzék meg Ponta Târgu Jiu-i nemes nyilatkozatát. Hogyan válaszoltak arra az erőfeszítésre, amit mi még az utolsó méterekben is megtettünk, hogy együtt alkossunk kormányt. Beszéltünk néhány dologról, többek között az alkotmány első cikkelyéről, egy minimális egyetértés kellett volna, de az RMDSZ válasza az volt, hogy nekünk miniszterek kellenek” – fogalmazott Antonescu. 

Victor Ponta miniszterelnök hétfőn este jelentette be, hogy az RMDSZ-szel folytatott tárgyalások után úgy döntöttek, hogy a Szövetség nem vesz részt a kormányban.

Ponta azt hangsúlyozta, hogy kormánya továbbra is párbeszédet fog folytatni az RMDSZ-szel, a magyarság egyedüli politikai képviselőjével az alkotmány, a választási rendszer, a kisebbségi jogok, valamint a regionális fejlesztés terén tervezett reformokról.

Kelemen Hunor az RMDSZ elnöke szintén hétfőn nyilatkozta, hogy a Szövetség a Ponta-kabinet beiktatása ellen fog szavazni. Kelemen rámutatott, hogy ez volt az első alkalom, hogy amiről megállapodtak, azt visszafordítják néhány nap alatt. 

forrás: manna.ro/realitatea.net

 

Ennyien olvasták: 439

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.