Központ
2020. december 03. csütörtök, Ferenc, Olívia

Bárki megnézheti a kórlapját

Központ november 7, 2012 Belföld

Bárki megnézheti a kórlapját

Minden biztosított érdeklődhet az egészségbiztosító pénztárnál, hogy egy bizonyos időszakban milyen orvosi ellátásban részesült – jelentette ki az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (CNAS) elnöke, Doru Bădescu.

 

Bădescu szerint hivatalba lépése után több szabálytalanságot észlelt, ezért döntött úgy, hogy a biztosítottak hozzáférhessenek a nekik nyújtott egészségügyi szolgáltatások listájához.


„Minden biztosított felkeresheti az egészségbiztosító pénztárt, ahová tartozik, és a személyi száma (CNP) alapján kikérheti az ő nevére kiállított orvosi szolgáltatások lajstromát. A biztosított mint törvényes adófizető és haszonélvező ellenőrizheti azokat a szolgáltatásokat, amelyeket az egészségbiztosító adatbázisában regisztráltak” – fogalmazott Bădescu.  

Ezzel az intézkedéssel felhívta az egészségügyi szolgáltatásokat biztosítók figyelmét, hogy őket akár a páciensek is ellenőrizhetik. 

Az egészségügyi szolgáltatást biztosítókat, gyógyszereket és orvosi műszereket szállítókat is ellenőrzi a CNAS, még mielőtt azokat kifizetné. Ezeket az ellenőrzési akciókat havonta megejtik majd. 

Bădescu szerint fokozottan ellenőrzik majd a cukorbetegek helyzetét és az országos diabetikus program lebonyolítását. 

forrás: manna.ro/mediafax

 

Ennyien olvasták: 526

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.