Központ
2020. július 10. péntek, Amália

Beismerő vallomást tett Becali

Központ május 27, 2013 Belföld

Beismerő vallomást tett Becali

Elismerte, hogy hamis elővásárlási telekszerződést készíttetett Gigi Becali román futballklub tulajdonos hétfőn abban a perben, amelyben bűnpártolás miatt Victor Piturca, a román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya is vádlott.

 

Az úgynevezett pénzestáskaügy egy 2008-as román bajnoki futballmecss után robbant ki, amelyen a CFR Cluj és az Universitatea Cluj mérkőzött meg.

Az ügyészek szerint Gigi Becali, aki a Steaua Bucuresti tulajdonosa, 1,7 millió euróval akarta ösztönözni az Universitatea játékosait, hogy raboljanak pontot a CFR-től, mert ebben az esetben a Steaua lett volna bajnok, így indulhatott volna a Bajnokok Ligájában. Végül a CFR győzött, de az ügyészek elfogták Becali küldöttét, akinél megtalálták a pénzt. Ezt követően Becali bemutatott egy elővásárlási szerződést – amit Piturca tanúként írt alá -, és azt állította, hogy a pénzzel egy Kolozsvár határában lévő telket akart megvenni.

Hétfőn újabb tárgyalást tartottak a perben, amely a fellebbezési szakaszhoz ért. Elsőfokon a legfelső bíróság egyik bírói testülete valamennyi vádlottat felmentette, köztük Piturcát is.

A hétfői meghallgatáson Becali kijelentette, hogy az elővásárlási telekszerződés hamis volt, az ő parancsára készítették, miután az ügyészek letartóztatták megbízottját a pénzzel. Becali szerint azért folyamodott a hamisításhoz, mert vissza akarta szerezni az 1,7 millió eurót. Piturca tanúként írta alá a szerződést, ezért bűnpártolással vádolják.

A hétfői tárgyaláson az ügyész Becali ellen négy év letöltendő börtönbüntetést kért, Piturca esetében két év felfüggesztett szabadságvesztést.

Becali a tárgyalóteremben kijelentette, ő kérte meg Piturcát, hogy írja alá a szerződést, de szerinte a szövetségi kapitány nem tudott semmit az ügyről, és nem tudta, mit ír alá. A meghallgatáson Becali megismételte, hogy szerinte egy másik csapatnak a díjazása nem minősül korrupciónak, és tudomása szerint ez a nyugat-európai bajnokságokban is bevett szokás.

Becalit megbilincselve hozták a tárgyalásra, hiszen jelenleg hároméves börtönbüntetését tölti, amit egy másik korrupciós ügy miatt kapott egy héttel ezelőtt.

Forrás: mti

Ennyien olvasták: 304

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.