Központ
2019. március 20. szerda, Klaudia,

Bernády-iskola: kicserélték a helytelen homlokzati táblákat

Központ szeptember 16, 2013 Belföld

Bernády-iskola: kicserélték a helytelen homlokzati táblákat

A marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal a hétvégén kicserélte a Dr. Bernády György Általános Iskola homlokzatára kihelyezett táblákat. Mint ismeretes, a homlokzati táblákat a hivatal augusztus végén helyezte ki, anélkül, hogy bárkit is értesített volna ezek kihelyezésének konkrét időpontjáról. A Bernády szülői akciócsoport döbbenettel észlelte, hogy a magyar nyelvű táblán is az információk félig románul, vagy román helyesírással írva, szerepelnek.

               

 

Az akciócsoport ezért 2013. szeptember 4-én (magyar nyelvű) írásos panasszal fordult Marosvásárhely polgármesteréhez, kérve őt, hogy az iskolakezdésig javíttassa ki a homlokzati táblákat a jelenlegi törvények és előírások betartásával. A szülői akciócsoport több képviselője személyesen is felkereste Oșan Gabrielát, az oktatással foglalkozó igazgatóság vezetőjét, aki a tárgyalás végén ígéretet tett arra, hogy szeptember 16-ig kicserélik a hibás táblákat.

A hétvégén megtörtént a táblacsere, és immár ténylegesen magyar nyelvű tábla hírdeti a Dr. Bernády György Általános Iskola új nevét.
A szülői akciócsoport a Bernády névadásért a szeptember 16-i  évnyító ünnepség alkalmából, és a névadás tiszteletére Școala Gimnazială “Dr. Bernády György” – 2013 – Dr. Bernády György Általános Iskola feliratos, és az iskolaalapító portréjával díszített öntapadós matricával ajándékozza meg az iskola összes diákját, románokat, magyarokat egyaránt.

Forrás: amibernadynk

 

Ennyien olvasták: 239

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.