Központ
2017. november 23. csütörtök, Kelemen, Klementina
Helyenként felhős
Ma
Helyenként felhős
Helyenként felhős
Holnap
Helyenként felhős
Helyenként felhős
Szombat
Helyenként felhős

Besúgó volt Andrei Marga

Központ augusztus 31, 2012 Belföld

Besúgó volt Andrei Marga

Andrei Marga volt külügyminiszter, a Román Kulturális Intézet elnöki tisztségének várományosa besúgó volt – írta csütörtök este az Evenimentul zilei. A lap liberális forrásokra hivatkozva úgy tudja, hogy a Szekuritáté Irattárát Vizsgáló Országos Tanács (CNSAS) olyan dokumentumokra bukkant, amelyek bizonyítják, hogy Marga az 1970-es évektől kezdődően együttműködött a kommunista rezsim titkosszolgálatával. 

 

Titkosszolgálati források az Adevărulnak megerősítették, hogy a CNSAS-nál legalább egy olyan beszervezési dosszié található, amelyben a volt külügyminiszter neve három fedőnév alatt szerepel. A dokumentumok szerint Marga besúgói tevékenysége a külföldi állampolgárok megfigyelésére is kiterjedt. 

Az átvilágító bizottság azután jelentette be, hogy átvizsgálja Andrei Marga múltját, miután Sebastian Lăzăroiu volt elnöki tanácsadó egy májusi Facebook-bejegyzésben burkoltan utalt arra, hogy a BBTE volt rektora Andrei Mureşan fedőnéven évekig jelentett a Szekuritáténak. Marga akkor tagadta, hogy besúgói múltja lenne. 

A CNSAS szeptember 11. ülésén tárgyalja Andrei Marga ügyét.

Forrás: evz, adevarul, mediafax, transindex

 

Ennyien olvasták: 279

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.