Központ
2020. december 01. kedd, Elza

Biró: komolytalan az EMNP kezdeményezése

Központ május 7, 2013 Belföld

Biró: komolytalan az EMNP kezdeményezése

A két párt egyesülésére tett javaslatot az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) a Magyar Polgári Pártnak (MPP) – jelentette be EMNP hétfőn.

 

Biró Zsolt, a Magyar Polgári Párt elnöke komolytalannak minősítette a néppárti kezdeményezést.


Az EMNP közleménye szerint a párt elnökségének megbízásábólPapp Előd alelnök szombaton a Maros megyei Makfalván tartott székely majálison nyilvánosan beszélt a fúziós szándékról. 

A nyilvános bejelentés után az EMNP és az MPP vezetői egy informális megbeszélésen megegyeztek abban, hogy június elején találkoznak, és tovább tárgyalnak a fúzió kérdéséről.

Papp Előd elmondta, a székely majálison tett bejelentés után írásban is átadta a Biró Zsolt MPP-elnöknek a fúziós javaslatot. Hozzátette, ez pusztán a szándék kinyilvánítását tartalmazta, az összeolvadás minden részletét a két pártnak közösen kellene kidolgoznia. 

Az MPP közleményében Biró Zsolt elnök viszont rámutatott, hogy egy komolyan gondolt együttműködést nem a színpadról kellett volna bejelenteni. 

Utalt arra, hogy pártjának kongresszusa fontosnak tartotta a szervezeti önállóság megőrzését. 
“A fúzió az én olvasatomban azt jelenti, hogy a korábban bejegyzett, az erőteljesebb legitimációval rendelkező párt magába olvaszthatja a másikat. (…) Ha velünk elv- és sorsközösséget vállal valaki, hát itt a helye! Az ajtó nyitva áll!” – közölte Biró Zsolt.

A 2012. júniusi önkormányzati választásokon a magyar pártok megyei listáira leadott voksok 85 százalékát a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) szerezte meg, a fennmaradó 15 százalékon pedig az ellenzékét megtestesítő MPP és EMNP osztozott megközelítőleg egyenlő arányban. Az MPP-nek hét, az EMNP-nek két polgármesteri tisztséget sikerült megszereznie.

forrás: mti

 

Ennyien olvasták: 329

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.