Központ
2020. szeptember 28. hétfő, Vencel

Bodor László: remélem, Kolozsvárra költöztethetjük a Félszigetet

Központ január 25, 2013 Belföld

flszigetBodor László: remélem, Kolozsvárra költöztethetjük a Félszigetet

Bodor László, a Félsziget Fesztivál igazgatója a citynews.ro hírportálnak úgy nyilatkozott, reméli, hogy idéntől Kolozsvárra költözhet a Félsziget. A rendezvény csakis ebben a városban fejlődhet, és a szervezők nívós együtteseket hívhatnának meg, az új helyszín által biztosított előnyöknek köszönhetően.

 

Az igazgató elmondta, a fesztivál több évre szóló fejlesztési stratégiája már nem egyezik meg a Marosvásárhely által biztosított feltételekkel.

2009-ben, amikor növelni kezdék a rendezvény méreteit, 3–4 éves tervet dolgoztak ki. Azóta most jött el az ideje egy újabb stratégiai terv kidolgozásának, de a megvalósításnak Marosvásárhely már nem tesz eleget. „A Félsziget nem nőhet tovább Marosvásárhelyen, így több évre szóló fejlesztési tervet sem tudunk itt összeállítani.” – nyilatkozta Bodor László.


Hozzátette, a marosmenti városkában rengeteg pénzt költöttek az infrastrukúrára – vízre, villamos energiára –, de ezt az összeget fordíthatnák neves előadók meghívására is. Nem beszélve arról, hogy a Víkend komplexum szomszédságában lévő telkek bérléséhez először ki kellett egyezni a tulajdonosokkal.

Jelenleg a szervezők még merik hivatalosan kimondani, de úgy tűnik, a mérleg Kolozsvár fele billen majd. Jövő hét közepéig azonban megszületik a hivatalos bejelentés a Félsziget új székhelyét illetően – szögezte le Bodor László.

Ami a több száz rajongót illeti, akik ellenszegülnek a Félsziget elköltöztetésének, Bodor csak annyit nyilatkozott, a fesztivál története és annak stratégiája két különböző dolog. Másrészt pedig, bármilyen döntést is hozzanak, azt továbbítaniuk kell a félszigetezőknek – biztosított az igazgató.

forrás: marosvasarhelyi.info

Ennyien olvasták: 380

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.