Központ
2020. augusztus 05. szerda, Krisztina

Brişcaru váltja Brassait – írja a Zi de zi

Központ március 28, 2013 Belföld

briscaruBrişcaru váltja Brassait –
írja a Zi de zi

marosvásárhelyi napilap, amelynek mai számában megjelent cikk szerint a SC Transport Local SA tömegközlekedési vállalat igazgatói tanácsában Brassai Zsombor, Maros megyei RMDSZ elnök helyét, Cornel Brişcaru, a helyi önkormányzati képviselő-testület USL-s tanácsosa vette át. Az említett sajtóorgánum szerint erre a pozícióra Bakos Leventét is jelölte a helyi tanács RMDSZ frakciója.

A helyzet tisztázása végett megkerestük Brassai Zsombort és Bakos Leventét is.

Brassai Zsombor, a Maros megyei RMDSZ elnöke elmondta, hogy a napilap óriási sajtóbakit követett el a hír megjelentetésével, mert két különböző tanácsban betöltött funkcióról van szó, amit a szerző összetévesztett.  „A lehozott hír helytelen, pontatlan butaság. Az a tanács, amelynek én a tagja voltam, az SC Transport Local SA tömegközlekedési vállalat igazgatói tanácsa. Ezen tisztségről én lemondtam, viszont még nem jelölték ki az utódom. Cornel Brişcaru pedig a SC Transport Local SA Részvényesek Tanácsában vette át a funkciót Mózes Leventétől. Mózes tavaly júniustól a Maros megyei képviselő-testületben tölt be tanácsosi tisztséget, ennek következtében megszűnt az illetékessége a helyi tömegközlekedés részvényesek tanácsában” – pontosított Brassai.

Elmondta, hogy emiatt megürült helyre új tagot kellett jelölni, így az RMDSZ-es dr. Benedek István Bakos Levente helyi tanácsost, a Szociálliberális Unió pedig Cornel Brişcarut javasolta. Hozzátette, hogy Bakos Levente bejelentette, hogy nem kíván részt vállalni ebben.

Sajtóinformációk szerint a Brişcarunak odaítélt funkció az ára annak, hogy az USL rábólintson a Sütő András szobor állítására, ám Brassai Zsombor szerint ennek semmi valóságalapja nincs, azaz koholmány.

RMDSZ-USL-paktum a magyarázat?

Bakos Levente, helyi tanácsos is megerősítette, hogy két különböző tisztségről van szó, és a Részvényesek Tanácsában váltotta Cornel Brişcaru Mózes Leventét. „Ez egy szimbolikus funkció, azaz évente egyszer tartják ezt a gyűlést, ahol a helyi tanács képviselője szavaz, előre elfogadott tanácsi határozat értelmében” – mondta el Bakos.

Bakos úgy nyilatkozott, hogy az RMDSZ őt jelölte a tisztség betöltésére, de a tanácsban működő USL-RMDSZ protokollum, ennek következtében az RMDSZ döntése értelmében Brişcarut illeti meg a funkció, ezért ő visszalépett.

Megkerestük Mózes Leventét is, aki eddig a Részvényesek Tanácsában képviselte a marosvásárhelyi képviselő-testületet, és elmondta, hogy tudomása szerint két jelölt volt a funkcióra: Cornel Brişcaru és Bakos Levente, ám az utóbbi visszalépett személyes okokra hivatkozva. „Nekem csak arról van tudomásom, ami a nyilvánosság előtt zajlott, nem tudom sem cáfolni sem megerősíteni azt, hogy RMDSZ-USL megegyezés miatt került Brişcaru a SC Transport Local SA részvényesek tanácsába” – szögezte le Mózes Levente, Maros megyei tanácsos.

A kérdés azonban marad: hogyan kerülhet a magyarellenes megnyilvánulásairól híres Cornel Brişcaru olyan funkcióba, ahol korábban RMDSZ-tag képviselte a helyi tanácsot, illetve ugyancsak szövetségi politikus neve is felmerült a tisztség betöltésére.

Ennyien olvasták: 522

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.