Központ
2020. augusztus 14. péntek, Marcell

Ciprian Dobre válaszra sem méltatta Lokodi Edit Emőkét

Központ november 3, 2013 Belföld

Ciprian Dobre válaszra sem méltatta Lokodi Edit Emőkét

A csütörtöki megyei tanácsülésen az önkormányzat alelnöke, Lokodi Edit Emőke magyar nyelven szólt a tanácselnökhöz, Ciprian Dobréhoz, ám az válaszra sem méltatta. Lokodi magyar nyelven fejtette ki álláspontját, és kérte a testület elnökét, hogy a következő ülésre biztosítson szinkrontolmácsot, mert élni akar a törvény szavatolta jogával.

 

A tanács RMDSZ-frakciójából csak annak vezetője, Kelemen Márton szólalt fel magyarul, valamint Lokodi védelmében, és kifejtette, hogy a közigazgatási törvény lehetővé teszi, hogy magyar nyelven beszéljenek.„Évekkel ezelőtt sok pénzen fordítóberendezést vásárolt az önkormányzat és nem használjuk. Nem akarunk mindent kétszer, magyarul és románul elmondani, hogy ne nyújtsuk el az üléseket, ezért kérem, biztosítsanak szinkrontolmácsot” – fogalmazott.

Balogh József, volt megyei önkormányzati képviselő egy helyi újságíró Facebook-bejegyzésére reagált, amelyben mindketten nehezményezték, hogy az RMDSZ-frakció többi tagja nem kelt Lokodi védelmére. „Hogyha az RMDSZ-frakció többi tagja nem szólalt fel magyarul, akkor a jelölt-listát újra elő kell venni, és olyan személyeket kell mandátumhoz juttatni, akik akarnak az anyanyelvükön beszélni” – írta Balogh József.

Ennyien olvasták: 340

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.