Központ
2017. november 23. csütörtök, Kelemen, Klementina
Helyenként felhős
Ma
Helyenként felhős
Helyenként felhős
Holnap
Helyenként felhős
Helyenként felhős
Szombat
Helyenként felhős

Csődvédelmet kért az egyik legolvasottabb román napilap

Központ február 18, 2014 Belföld

Csődvédelmet kért az egyik legolvasottabb román napilap

Fizetésképtelenség megállapítását kérte a bíróságtól az Evenimentul Zilei napilap és a Capital hetilap kiadója a múlt héten – közölte a Mediafax román hírügynökség hétfőn. Az Evenimentul Zileit 1992-ben alapították és még abban az évben elérte a 850 ezres példányszámot, amely azóta folyamatosan csökken. Jelenleg 100 ezer példányban jelenik meg.

 

A Capital 1992 óta jelenik meg, és 2007-ben érte el a legmagasabb példányszámot: 34 ezret. Virgil Munteanu, a kiadó ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a román sajtótermékek terjesztésében kialakult válság az oka annak, hogy az Evenimentul és Capital Kiadó csődvédelmet kért.

Munteanu kiemelte: a kiadó adótartozásait az utóbbi időben 3 millió lejjel sikerült csökkenteni, és hozzátette, hogy tovább zsugorodna a tartozás mértéke, ha a cég kinnlevőségeit sikerülne behajtani. „Bízunk abban, hogy hitelezőink elfogadják az átszervezési tervünket” – mondta az ügyvezető.

Virgil Munteanu szerint az Evenimentul és Capital Kiadó az utóbbi három félévet pozitív mérleggel zárta. Kifejtette, hogy bár a strukturális átalakítások végrehajtása a kinevezett csődbiztos hatáskörébe tartozik, nem lesznek létszámleépítések és a lapok megjelenése sem fog változni.

Az Evenimentul Zilei napilapot, valamint a Capital folyóiratot 2010-ben vette át az Evenimentul és Capital Kiadó Kft. a multinacionális Ringier Kiadó romániai leányvállalatától. Az Evenimentul és Capital Kiadó Kft.-t 2010. január 25-én vették nyilvántartásba a bukaresti cégjegyzékben.

Forrás: mti

Ennyien olvasták: 231

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.