Központ
2019. december 15. vasárnap, Valér

Dobre: a PNL határozottan ellenzi a referendumot

Központ október 14, 2013 Belföld

Dobre: a PNL határozottan ellenzi a referendumot

Ciprian Dobre, Maros Megye Tanácsának elnöke kijelentette: pártja, Nemzeti Liberális Párt (PNL) határozottan ellenzi az RMDSZ által javasolt régiósításról szóló népszavazás kiírását – mondta el a tanácselnök egy Maros megyei román nyelvű napilapnak.

Dobre, aki a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Maros megyei szervezetének az elnöke kifejtette, abban az esetben, ha a referendum megszervezését a megyei önkormányzati ülés napirendjére tűzik, a PNL nem fogja azt megszavazni. „Az USL-vel való egyeztetések folyamatban vannak, így a koalíciónak még nincs egységes álláspontja, ám a PNL kategorikusan elzárkózik egy olyan referendum kiírásáról, amely egyetlen fejlesztési régióba szervezné Maros, Hargita és Kovászna megyét” – nyilatkozta Dobre.

Mint ismeretes, Maros megyében összegyűlt a szükséges aláírásszám ahhoz, hogy polgári kezdeményezéssel tűzzék a Maros Megyei Tanács napirendjére a székelyföldi fejlesztési régió ügyében kért népszavazás ügyét. A törvény szerint 30 napos közvitára kell bocsátani az indítványt, így az ügyet a tanácsülés napirendi pontjára tűzni legkorábban november 14-én lehet.

Brassai Zsombor, az RMDSZ Maros megyei elnöke bízik abban, hogy a hátralévő egy hónap alatt a román politikai alakulatokkal sikeres tárgyalásokat folytatnak a referendum kiírásának támogatása érdekében.

 

Ennyien olvasták: 187

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.