Központ
2020. augusztus 08. szombat, László

Dorin Florea Orbán Viktornak ír levelet a Digitális Város-ügyben

Központ május 26, 2013 Belföld

Dorin Florea Orbán Viktornak ír levelet a Digitális Város-ügyben

Dorin Florea városvezető levélben szándékszik tájékoztatni Orbán Viktort arról, hogy az USL-RMDSZ-többségű tanács keresztbe tett a Digitális Város projektnek. Dorin Florea reményét fejezte ki, hogy a magyar kormány támogatásával létrehozott Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem professzorai nem engedik azt, hogy „a politika térdre kényszerítse” őket. 

Florea hangsúlyozta, ezzel kapcsolatos véleményét részletesen kifejti majd a magyar miniszterelnöknek címzett levelében. „Azért írok Orbán Viktor miniszterelnök úrnak, mert a Digitális Város ellenzői között vannak az RMDSZ önkormányzati képviselői is – annak ellenére, hogy számos alkalommal volt lehetőségük kifejteni a témával kapcsolatos véleményüket, mi több korábban zöld utat adtak a város fejlődését szolgáló kezdeményezésnek” – fogalmazott Florea.

Bár a projektet 98 százalékban az Európai Regionális Alap finanszírozza, számos, a pályázat által nem támogatott költség van. Ilyen például egy 30 millió lejes szuperszámítógép vásárlása, amelyet korábban leszavazott a tanács. A határozattervezet pozitív elbírálása az RMDSZ és a Szociál-Liberális Szövetség képviselői szerint túlságosan megterheli Marosvásárhely költségvetését. Ám Dávid László, A Sapientia EMTE rektora támogatja a projekt megvalósulását.

A Digitális Város tervét, amely orvosi és informatikai kutatóközponttá változtatná Marosvásárhelyt mintegy másfél évvel ezelőtt indította el a helyi önkormányzat.

Forrás: targumureseanul, 24 Ore Muresene, vasarhely.ro

 

Ennyien olvasták: 1001

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.