Központ
2018. július 22. vasárnap, Magdolna

Dorin Florea üzenete a Vásárhelyi Forgatag kapcsán

Központ augusztus 13, 2013 Belföld

floreaDorin Florea üzenete a Vásárhelyi Forgatag kapcsán

Dorin Florea polgármester nyílt levélben üzent a marosvásárhelyi magyaroknak, a Vásárhelyi Forgatag kapcsán kialakult helyzetről.

 

Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala sajnálatát fejezi ki a Forgatag szervezőinek merevsége miatt, akik úgy döntöttek, hogy ezt az eseményt a Maros partjára, Marosszentgyörgy területére költöztetik.

Amint azt a szervezők nyilvánosan is beismerték, a polgármesteri hivatal képviselői számos tárgyalást folytattak velük az esemény lehetséges változatairól. Sajnos, a polgármesteri hivatal által javasolt változatok mindegyikét észérvek nélkül utasították vissza a szervezők.

Továbbra is úgy gondoljuk, hogy az esemény méltó színhelye lehetett volna a tágas városi park (Liget), amelyet éppen az ilyen jellegű rendezvények megszervezésére újítottak fel, több ezer marosvásárhelyi kérésére, akiket zavart, hogy a főteret lezárták a különböző rendezvények alkalmával.

Másrészt sajnálatos a szervezők által erőltetett „magyar rendezvény” kifejezés, amellyel durván visszautasítják a multikulturalitás és interkulturalitás európai értékeit.

A magyar polgároknak kell eldönteniük, hogy a dolgok ilyenszerű erőszakos, agresszív beállítása használ-e vagy sem a jó megértés és együttműködés légkörének, amelyet együtt sikerült kiépítenünk városunkban.

A továbbiakban remélem, hogy a harmónia és tisztelet példája az, amely biztosítani fogja városunk fejlődését, és egyszer s mindenkorra megszünteti az elszigetelődés, gyanakvás és manipulálás állapotát.

Dr. Dorin Florea polgármester

 

Ennyien olvasták: 241

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.