Központ
2020. május 26. kedd, Evelin, Fülöp

Életbiztosításra alapozott adócsaló-hálózatot lepleztek le

Központ július 9, 2013 Belföld

Életbiztosításra alapozott adócsaló-hálózatot lepleztek le

Nagyszabású házkutatási akciót hajtott végre kedden a román szervezett bűnözés elleni ügyészség (DIICOT) egy életbiztosításra alapozott adócsalási hálózat leleplezése érdekében. A gyanú szerint az adócsalók fél év alatt hatmillió eurós kárt okoztak a román költségvetésnek.

 

A Digi 24 hírtelevízió beszámolója szerint a BCR Asigurari biztosító kilenc kirendeltségénél és 122 cégnél tartottak házkutatást kedden az ügyészek a fővárosban és az ország megyéinek több mint felében.

A DIICOT szerint a bűnszövetkezet tagjai befektetéssel kombinált életbiztosításnak álcázták bérköltségeik egy részét, amely után nem fizettek adót. A gyanúsítottak állítólag kollektív életbiztosítást kötöttek alkalmazottaik számára, amelyet havonta kiegészítettek egy-egy személyre szóló megtakarítási programmal, befizették az illető alkalmazottnak járó bér egy részét, majd másnap felmondták a befektetési klauzulát, és a biztosító kifizette a „megtakarítást” a kedvezményezettnek, vagyis az alkalmazottnak.

A biztosító tízszázalékos visszavásárlási költséget számolt fel, mivel azonban a biztosítási szolgáltatás után nem kell személyi jövedelemadót vagy társadalombiztosítási hozzájárulást fizetni, a biztosítási díjnak álcázott bérkifizetéssel a hálózatban résztvevő 44 vállalatvezető és biztosítási ügynök valójában adócsalást követett el – áll a DIICOT közleményében.

forrás: MTI

Ennyien olvasták: 241

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.