Központ
2020. augusztus 08. szombat, László

Elutasította a bíróság Csegzi fellebbezését

Központ november 1, 2012 Belföld

csegziElutasította a bíróság Csegzi fellebbezését

Elutasította a bíróság Csegzi Sándor óvását, amelyet tegnap a Maros Megyei Választási Iroda döntése ellen nyújtott be. Dorin Florea tanácsadója független képviselőjelöltként indulna a december 9-i parlamenti választáson, azonban a választási iroda tegnap nem találta rendben iratcsomóját és formai okokra hivatkozva nem hagyta jóvá indulását. A határozat szerint Csegzi az őt támogató aláírásokat nem a követelményeknek megfelelően négy eredeti példányban, hanem egy eredeti és három, közjegyző által hitelesített példányban adta le. 

 

A választási iroda határozatát Csegzi a bíróságon tegnap megtámadta. 

Csegzi a transindexnek elmondta, továbbra sem áll el indulási szándékától, ezért a bíróság döntését megtámadja a Maros Megyei Fellebbviteli Bíróságon. 

“Kértem, hogy a bíróság nyilvánítsa az eredetivel egyenértékűnek a közjegyző által hitelesített aláírásokat, hiszen a törvény azt mondja, hogy a hitelesített okmányok az eredetivel egyenértékűek. Ezt a döntést vártam a bíróságtól. Holnap megtudom, hogy miért nem így látták, és az indoklás ismeretében a fellebbviteli bírósághoz fordulhatok” – mondta el a Transindexnek Csegzi Sándor.

Forrás: transindex

 

Ennyien olvasták: 455

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.