Központ
2020. június 02. kedd, Anita, Kármen

Emberkereskedelemmel gyanúsítanak három marosvásárhelyit

Központ június 7, 2013 Belföld

Emberkereskedelemmel gyanúsítanak három marosvásárhelyit

A rendőrség szervezett bűnözés-megelőző osztálya és a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyosztály (DIICOT) felügyelői három marosvásárhelyi személyt gyanúsítanak emberkereskedelemmel.

 

A tegnap tartott házkutatások során ugyanis fény derült arra, hogy a vádlottak több személyt toboroztak, szállítottak Németországba, és éltek vissza munkakészségükkel.

A hatóság hat házkutatást végzett öt személy otthonában. A gyanúsítottak 35 és 45 év közöttiek, és azzal vádolják őket, hogy részt vettek, csatlakoztak hozzá, avagy támogattak egy már meglévő csoportot, illetve létrehoztak ők maguk egy szervezetlen bűnözői alakulatot.
A házkutatások során bebizonyosodott, hogy az illetők szervezetlen csoportban tevékenykedtek, és pénzszerzés céljából használták fel a toborzott embereket, a nyereséget pedig maguk között osztották szét. A hatóság banki dokumentumokat, kéziratokat és egy laptopot kobozott el.

A tettesek közül hármat sikerült azonosítani, őket a DIICOT marosvásárhelyi területi szolgálatánál hallgatják ki. Egyelőre 24 órás előzetes letartóztatásra ítélték, de az esetet továbbterjesztik a Főügyészség elé.

A nyomozás tovább folytatódik, újabb bizonyítékok gyűjtése, a teljes bűncselekmény felfedése, és a résztvevő személyek leleplezése érdekében.

forrás: marosvasarhelyi.info

 

Ennyien olvasták: 329

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.