Központ
2020. augusztus 05. szerda, Krisztina

EMNP: „második marosvásárhelyi színmagyar iskolát akarunk!”

Központ május 26, 2013 Belföld

EMNP: „második marosvásárhelyi színmagyar iskolát akarunk!”

Oktatási kerekasztal-tanácskozásra került sor május 23-án az Erdélyi Magyar Néppárt marosvásárhelyi szervezete rendezésében. A megbeszélésen részt vett Illés Ildikó főtanfelügyelő-helyettes, valamint oktatási intézményvezetők és a Néppárt marosvásárhelyi szervezetének oktatási szakbizottsága.

A tanácskozáson a marosvásárhelyi magyar nyelvű középiskolai oktatás helyzetét elemezve fontosnak találtuk egy olyan oktatási stratégia kidolgozását, amely a város sajátos helyzetét figyelembe véve, integrálja a közösségi igényeket és a minőségi oktatás által biztosítja a versenyképes jövőt.

„Kiemelten fontosnak találjuk a magyar nyelvű szakoktatást, és arra kérjük a diákokat, szülőket, hogy éljenek a meglévő lehetőségekkel, és válasszák a magyar nyelvű oktatást. „Egyetértés született egy második marosvásárhelyi színmagyar iskola létrejöttére vonatkozóan. Ennek megvalósulása érdekében a Néppárt marosvásárhelyi szervezete közös cselekvésre szólítja mind az RMDSZ-t, mind pedig az egyházakat és a szakmai szervezeteket” – áll az Néppárt közleményében.
A tanácskozás az első állomása volt annak a párbeszédsorozatnak, amelyet a Néppárt városi szervezete a tanárok, a szülők és a diákok képviselőivel folytat a jövőben.

Ennyien olvasták: 352

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.