Központ
2020. május 26. kedd, Evelin, Fülöp

Felére csökkent támogatás a helyi sportkluboknak

Központ július 25, 2013 Belföld

tanacs

Felére csökkent támogatás a helyi sportkluboknak

A mai városi tanácsülésen hosszas vita után megszavazták a marosvásárhelyi sportkluboknak szánt támogatás eredeti összegének felét, így a költségvetésből 17 millió lej helyett 8,5 millió lejt különítenek el a csapatoknak.

 

Emellett megszavazták, hogy további összegekről teljesítményarányosan döntsenek, így kiváló eredmények elérése után a klubok még lehívhatnak a támogatásukkal arányos összegeket. Ugyanakkor arról is döntöttek, hogy a sportklubok igazgatói bizottságában több önkormányzati képviselő kapjon helyet.

A városatyák arról is voksoltak, hogy ne csupán a profi sportolók jussanak támogatáshoz közpénzből, hanem a tömegsportra is kellene áldozni. Ezért úgy döntöttek, hogy jövőtől a sporttámogatásra szánt pénz 60 százaléka jut a profiknak, 40 a tömegsportnak.

Következésképp a városi költségvetésből az FCM labdarúgóklubnak 4 millió lejt, a Maros KK-nak 2 millió lejt, a City’us teremlabdarúgóinak 1,5 millió lejt, a CSU Medicina női röplabdacsapatának 600 ezer lejt, míg a Nova Vita női kosárlabdacsapatának 500 ezer lejt biztosítanának. Mint említettük, az eredeti terv szerint ezen összegek duplájával szerették volna a sportklubokat támogatni.

Ennyien olvasták: 309

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.