Központ
2020. november 23. hétfő, Kelemen, Klementina

„Florea és az RMDSZ jó viszonyt ápolnak”

Központ május 31, 2012 Belföld

„Florea és az RMDSZ jó viszonyt ápolnak”

smaranda_enache

Az RMDSZ és a Demokrata-Liberális Párt (PDL) közötti cinkosságokra hívta fel többek között a figyelmet tegnap Smaranda Enache marosvásárhelyi független polgármesterjelölt. A Pro Europa Liga társelnöke szerint a jelenlegi városvezető, Dorin Florea és legesélyesebbnek tartott kihívója, Frunda György közötti sárdobálás mindössze a választók szemfényvesztését szolgálja.

 

Annak ellenére, hogy a lakóknak írt levelében az előbbi durván támadja a szövetség politikusait, minden sikertelenségért őket okolva, Frunda pedig lopással, csalással és hazugsággal vádolja a PDL-s elöljárót, Smaranda Enache szerint a két ellenfél és pártjaik jól megvannak egymással.

„Ne csapjuk be önmagunkat, hisz a demokrata-liberális Florea és az RMDSZ egészen jó viszonyt ápolnak. Együtt faragták vissza a közalkalmazottak fizetését, együtt adóztatták meg a nyugdíjakat, együtt vezették be a cégek átalányadózását, és közösen ugrottak a Marosvásárhely egyik jelképének számító Raed Arafat nyakának. Helyi szinten együtt fizették ki közpénzekből a párt embereitől bérelt, úgynevezett lakótelepi polgármesteri hivatalokat, és együtt bízták a közszállítást az alpolgármester cégére. Arról se feledkezzünk meg, hogy közös egyetértésben szavazták meg a temesvári gyilkos, Ştefan Guşă tábornok mellszobrának felállítását, együtt döntöttek a Kultúrpalota mögötti és az épületnek rendkívül ártó emeletes parkoló felépítéséről. Most meg együtt akarnak az önkormányzat nevében ezerhétszáz lakást vásárolni különböző barátok cégeitől. Együtt nézik el a vegyipari kombinátnak, miként szennyezi a város és környéke levegőjét és együtt tették félre a demokratikus módon választott Marius Ichim liberális alpolgármestert, akit egy PDL-sre cseréltek; a bíróság szerint is teljesen törvénytelenül” – sorolta a példákat Smaranda Enache.

Az ujjal mutogatás helyett az emberjogi harcos szerint Floreának inkább az eddigi mandátumok sikertelenségeinek valós okairól kellene beszélnie, Frundának már az elmúlt tizenkét év alatt fel kellett volna hívnia a közvélemény és a hatóságok figyelmét a most oly sokat emlegetett lopásokra, csalásokra és hazudozásokra. Smaranda Enache arra is kitért, hogy a magyar audiovizuális sajtó egy része teljesen bojkottálja vagy ellehetetleníti.

A független jelölt egy RMDSZ-hez közel álló rádióadót és tévéadót nevezett meg, mondván, hogy ezelőtt nyolc évvel, amikor Kolozsváron indult az akkor még Gheorghe Funar által elfoglalt polgármesteri székért, ugyanígy járt el vele a magyar nyelvű média. Amint beszámoltunk róla, a legutóbbi közvélemény-kutatások eredményei alapján a Pro Europa Liga társelnöke a harmadik helyet foglalja el a toronymagasan vezető Dorin Florea és a mögötte jócskán lemaradó Frunda György után.

Forrás: Krónika

 

Ennyien olvasták: 719

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.