Központ
2017. december 11. hétfő, Árpád, Árpádina
Derült
Ma
Derült
Helyenként felhős
Holnap
Helyenként felhős
Eső valószínű
Szerda
Eső valószínű

Folyamatban az RMDSZ tagnyilvántartásának felújítása

Központ január 23, 2013 Belföld

rmdszFolyamatban az RMDSZ tagnyilvántartásának felújítása

A marosvásárhelyi RMDSZ átszervezéséért felelős bizottság a szavazókörzetek határai figyelembe vételével és a lakosságszám alapján 8 területi egységre, kerületre osztotta Marosvásárhelyt – olvasható a testület közleményében. E szerint az újraszervezés a kerületi közgyűlések összehívásával veszi kezdetét. A nyolc alakuló közgyűlésen megválasztják a kerület elnökét, a választmány tagjait, valamint a városi szervezet alakuló küldöttgyűlésére delegált kerületi küldötteket. 

 

A dokumentum leszögezi: a kerületi alakuló gyűléseken csak az RMDSZ nyilvántartott, érvényes tagsággal rendelkező tagjai vehetnek részt. “Tekintettel arra, hogy a volt marosvásárhelyi szervezet körzeteinek többségében nem létezett tagnyilvántartás, illetve évek óta elhanyagolódott a kapcsolattartás a tagsággal, az átszervezési bizottság új nyilvántartó adatbázist nyitott, amelybe regisztrálják a régebbi tagokat, illetve az újonnan jelentkezőket. A tagfelújítás az RMDSZ megyei székházában történik, naponta 9-16 óra között, illetve kedden és pénteken 9-19 óra között” – áll a közleményben. 

A bizottság döntése szerint csak azok vehetnek részt a kerületi alakuló gyűléseken – mind választói, mind választhatói minőségben –, akik a következő hetekben felújítják tagságukat, illetve kifizetik a tagsági díjat. A feltétel a régi tagokra is érvényes. A tagok csak a személyazonossági kártyájukon feltüntetett állandó lakhely szerinti kerület közgyűlésén vehetnek részt – zárul a dokumentum.

(közlemény)

Ennyien olvasták: 179

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.