Központ
2020. szeptember 27. vasárnap, Adalbert

Folyamatban az RMDSZ tagnyilvántartásának felújítása

Központ január 23, 2013 Belföld

rmdszFolyamatban az RMDSZ tagnyilvántartásának felújítása

A marosvásárhelyi RMDSZ átszervezéséért felelős bizottság a szavazókörzetek határai figyelembe vételével és a lakosságszám alapján 8 területi egységre, kerületre osztotta Marosvásárhelyt – olvasható a testület közleményében. E szerint az újraszervezés a kerületi közgyűlések összehívásával veszi kezdetét. A nyolc alakuló közgyűlésen megválasztják a kerület elnökét, a választmány tagjait, valamint a városi szervezet alakuló küldöttgyűlésére delegált kerületi küldötteket. 

 

A dokumentum leszögezi: a kerületi alakuló gyűléseken csak az RMDSZ nyilvántartott, érvényes tagsággal rendelkező tagjai vehetnek részt. “Tekintettel arra, hogy a volt marosvásárhelyi szervezet körzeteinek többségében nem létezett tagnyilvántartás, illetve évek óta elhanyagolódott a kapcsolattartás a tagsággal, az átszervezési bizottság új nyilvántartó adatbázist nyitott, amelybe regisztrálják a régebbi tagokat, illetve az újonnan jelentkezőket. A tagfelújítás az RMDSZ megyei székházában történik, naponta 9-16 óra között, illetve kedden és pénteken 9-19 óra között” – áll a közleményben. 

A bizottság döntése szerint csak azok vehetnek részt a kerületi alakuló gyűléseken – mind választói, mind választhatói minőségben –, akik a következő hetekben felújítják tagságukat, illetve kifizetik a tagsági díjat. A feltétel a régi tagokra is érvényes. A tagok csak a személyazonossági kártyájukon feltüntetett állandó lakhely szerinti kerület közgyűlésén vehetnek részt – zárul a dokumentum.

(közlemény)

Ennyien olvasták: 382

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.