Központ
2020. szeptember 22. kedd, Móric

Havonta fizetésünk 31%-át adjuk az államnak

Központ január 10, 2013 Belföld

Havonta fizetésünk 31%-át adjuk az államnak

Románia adófizetői fizetik a legnagyobb adókat és illetékeket Európában, derült ki egy svájci bank felméréséből. A románok havonta az átlagban megkeresett 451 euróból 130 eurót az állam költségvetésébe fizetnek, derült ki a kutatásból.

 

Franciaország, Magyarország és Lengyelország is hasonló szigorúsággal jár el, ami a befizetéseket illeti. A legkevesebb adót Oroszországban, Finnországban és Svédországban fizetik az adófizetők.

Az egyik legnagyobb svájci bank felméréséből az is kiderül, hogy Románia Európa szinten a toplista 11. helyén szerepel, ami a társadalmi adók és illetékek befizetését illeti és az utolsó előtti helyen a nettó fizetések terén.

Egy romániai alkalmazott átlagban havonta 451 eurót keres, amelyből 31%-ot ad az államnak. Franciaországban egy átlagkereset 2.500 euró havonta, ebből 26%-ot utal át az államnak. Egy spanyol munkás 1.900 eurót keres, az államnak havonta 20%-ot ad át.

A legkisebb adókat Oroszországban fizetik. Egy orosz átlagbére 1.100 euró, amelyből 160 eurót fizet az államnak. Svédországban is jó a helyzet, egy átlagfizetés eléri a 2.000 eurót.

Forrás: marosvasarhelyi.info

Ennyien olvasták: 357

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.