Központ
2020. december 05. szombat, Vilma

Káosz a közpénzek körül

Központ február 5, 2013 Belföld

Káosz a közpénzek körül

A Maros Megyei Számvevőszék által közzétett jelentés szerint káosz uralkodik a megyei közigazgatási intézmények pénzügyei körül. A 2012-ben elvégzett ellenőrzések nyomán kiderült, súlyos rendellenességek vannak a közpénzek kezelése terén.

 

A megye 30 önkormányzata több mint 14,6 millió lejes kárt okozott az államnak a törvényszegések által, a 2011-es évben – áll a jelentésben. Csupán Marosvásárhely polgármesteri hivatala 3,3 millió lejes veszteséget halmozott fel.

A szemételszállításba fektetett illegális költségek, a parkolásból származó összegek be nem hajtása, kitalált fizetéspótlékok kiosztása bizonyos alkalmazottaknak, alaptalan kiadások a gigakalória terén néhány azon rendellenességek közül, amelyeket a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatalnál fedeztek fel a hatóságiak.

A jelentés szerint ugyanis, a helyi önkormányzat nem vette fel a parkolásból és a parkolóhelyek bérbeadásából származó pénzt, amely összesen 639 ezer lejt jelent. Aztán, 807 ezer lejt törvénytelenül költöttek el a gigakalória árának a támogatásáért: míg a Közösségi Szolgáltatásokat Szabályozó Országos Hatóság (ANRSC) 301,01 lej/gCal árat írt elő a lakosság számára, addig az önkormányzar 231 lej/gCal árral számlázta a fűtés költségeit a fogyasztók felé. És nem utolsó sorban, 618 ezer lejt fizetett a Polgármesteri Hivatal a Salubriserv helyi szemételszállító vállalatnak, haszonjárművek beszerzésére, holott a szolgáltatást átvette a magáncég, így az ő kötelessége, hogy a fenntartási és működtetési kiadásokat saját forrásokból fedezze – olvasható a jelentésben.

Forrás: marosvasarhelyi.info

 

Ennyien olvasták: 380

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.