Központ
2020. szeptember 19. szombat, Vilhelmina

Késnek a nyugdíjasok kedvezményes kezelési jegyei

Központ április 22, 2013 Belföld

Késnek a nyugdíjasok kedvezményes kezelési jegyei

A nyugdíjasoknak járó kezelési jegyek csak májusban érkeznek csak meg. A közel másfél hónapos késés annak tulajdonítható, hogy túl későn fogadták el a szociális segélyezés költségvetését.

 

Morent Ilona, a Maros Megyei Nyugdíjpénztár igazgatója úgy nyilatkozott, a tervek szerint április elején már meg kellett volna érkezzenek a kezelési jegyek, de mivel túl későn született meg a költségvetési törvény, ezek csupán májusban lesznek kiválthatók.

Április 17-én elindult már a folyamat, így egy kis hányada már megérkezett ezeknek a jegyeknek. 80 kezelési kuponról van szó, amelyek kevésbé ismert üdülőhelyekre érvényes, ezért néhány közülük megmaradt megvásárolatlanul – folytatta Morent Ilona. Hozzátette, a nagyobb széria, amelyet a Maros megyei nyugdíjasok a nagyobb üdülőtelepeken (Szovátán, Tusnádon, Kovásznán, Félixen) hasznosítanának, körülbelül május 15–16-án érkezik meg.

Szováta, Félix, Kovászna és Tusnád tartozik a legkeresettebb, kezelésre alkalmas települések sorába. Az itt üdülni vágyó nyugdíjasok közel 5000 erre vonatkozó kérést nyújtottak be a nyugdíjpénztárnál.

Forrás: citynews.ro

 

Ennyien olvasták: 408

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.