Központ
2020. július 11. szombat, Nóra, Lili

Kizárták Cornel Briscarut a PSD-ből

Központ május 24, 2013 Belföld

Kizárták Cornel Briscarut a PSD-ből

Cornel Brişcaru, szociál-demokrata helyi tanácsos Facebook-üzenetben bejelentette, kizárták a Szociál-Demokrata Párt (PSD) marosvásárhelyi szervezetéből. Az alakulatból való kizárásnak, illetve a bizalom megvonásának egyenes következménye, hogy Briscaru a marosvásárhelyi önkormányzati képviselőtestületben is elveszti tanácsosi helyét.

 

„Az egyre gyakrabban nyilvánosan is kifejezett óhaj, amely a Helyi Tanácsból való menesztésemet illeti, és Dorin Florea, a PDL alelnöke és Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke folyamatosan hajtogatott, most valóra vált. Ma közölték velem a helyi PSD határozatát, amelynek értelmében kizártak a pártból” – írta Briscaru.

Több okot is említettek, amiért Brişcarunak távoznia kellett. Egyik az volt, hogy a tanácsos helyi referendum megszervezését javasolta annak érdekében, hogy a tömegközlekedés, a szemételszállítás és a közparkolók fölött újból az önkormányzat rendelkezhessen. Brişcaru azt is szerette volna, hogy Románia Alkotmányában módosítsák a köztisztviselőkre vonatkozó, miszerint az ilyen tisztségeket kizárólag román állampolgárok tölthessék be.

 

Ennyien olvasták: 373

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.