Központ
2018. június 25. hétfő, Vilmos

Kóbor kutyák martak halálra egy gyereket Bukarestben

Központ szeptember 2, 2013 Belföld

Kóbor kutyák martak halálra egy gyereket Bukarestben

Kóbor kutyák martak halálra egy négyéves gyereket hétfőn Bukarestben, hat éves testvérét pedig megsebesítették. 

A tragédia egy park mellett fekvő, elhagyott telken történt: a rendőrség szóvivője szerint a négyéves gyereket a felismerhetetlenségig széttépték a kutyák, idősebb testvérét pedig a lábán harapták meg, de neki sikerült elszaladnia. A hatóságokat nagyanyjuk riasztotta, azzal, hogy nem találja a gondjaira bízott kisebbik unokáját. 

Bukarest második kerületének közleménye szerint az eset nem közterületen történt. Bukarestben az áruházak parkolóit, parkokat és elhagyott telkeket falkákba verődött kóbor ebek lepik el. Ivartalanításukra hatalmas összegeket költ a városháza, számuk mégis több tízezerre tehető. Tavaly 16 ezer embert haraptak meg kutyák Bukarestben – közölte a Hotnews.ro hírportál. 

Tavasszal a bukaresti főpolgármesteri hivatal egy határozattervezetben 5000 lejig terjedő bírságot helyezett kilátásba azoknak, akik a kóbor kutyák rendszeres etetésével hozzájárulnak azok falkákba verődéséhez és ezáltal növelik az emberek elleni támadások kockázatát. 

Az állatvédők azonban elutasították a tervezetet: szerintük éppen a kóbor kutyák kiéheztetése ösztönözné a falkák kialakulását és agresszivitásuk növekedését. Szerintük a városházának a kóbor kutyák ivartalanítására, illetve az állatok elhagyásának büntetésére kellene összpontosítania. 

“Eddig senkit sem állítottak bíróság elé, amiért kutyáját elkergette, pedig ez már öt éve bűncselekménynek számít Romániában” – hívta fel a figyelmet egyik közleményében a Vier Pfoten állatvédő egyesület. A szervezet rámutat: Bukarestben 45 ezer kóbor kutya csatangol az utcákon, közülük 25 ezer még nincs ivartalanítva.

Forrás: mti

 

Ennyien olvasták: 246

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.