Központ
2020. december 05. szombat, Vilma

Lehűl az idő a következő két hétben?

Központ november 6, 2012 Belföld

Lehűl az idő a következő két hétben?

Közzétette kétheti előrejelzését az Országos Meteorológiai Intézet. Mennyire lesz hideg november 5. és november 19. között?

 

A Középtávú Időjárás-Előrejelzések Európai Központjának (ECMWF) megfigyelései alapján a meteorológusok összeállították a következő két hét időjárás-jelentését.

Erdélyben fokozatosan hűl le a levegő hőmérséklete, majd november 8. és 12. között az évszaknak megfelelően alakul a nappali csúcsérték. November 13-a után kissé melegebb lesz, mint az ilyenkor megszokott. 

November 9. és 10-én 10 Celsius fok alá csökken a nappali maximum. A leghidegebb éjszakákon pedig fagypont körüli értékekre lehet számítani. 

A csapadék mennyisége elhanyagolható lesz ebben a két hétben. November 6-án várható enyhe esőzés, illetve november 9-e után lesz némi csapadék.

A hegyvidéken november 8-ig fokozatosan lehűl az idő. A 14 Celsius fokos csúcsértékek helyett mindössze 2 Celsius fokot mutatnak majd a hőmérők. November 9. és 19. között átlagban, napközben 3 és 6 Celsius fokot mérhetünk. November 7-től kezdődően a minimumok fagypont alatt maradnak, azaz este és éjjel -6 és -4 Celsius fokot mutat majd a hőmérők higanyszála.

Gyenge esőzések november 6-án várhatók. November 9. és 18. között vegyes csapadék, de havazás is valószínű. Havazni főleg az 1700 méternél magasabban fekvő területeken fog. 

forrás: manna.ro/mediafax

Ennyien olvasták: 495

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.