Központ
2020. szeptember 21. hétfő, Máté, Mirella

Lemondott a Olosz Gergely szenátor

Központ május 13, 2013 Belföld

Lemondott a Olosz Gergely szenátor

Május 13-án, hétfőn délután, a Szenátus plénuma előtt jelentette be Olosz Gergely, hogy lemond szenátori mandátumáról.

 

Az RMDSZ háromszéki szenátora azzal indokolta lemondását, hogy az elmúlt időszakban lejárató kampány indult ellene, amely azonban a Szövetséget célozza.

„Az elmúlt hetekben-hónapokban országos hadjárat indult az RMDSZ és személyem ellen egy háromszéki beruházás kapcsán. Azért támadnak, mert az teszem, amivel a háromszéki emberek megbíztak, hogy ipart és munkahelyeket teremtsünk. Támadóim ugyan engem céloznak, de az RMDSZ-nek akarnak ártani.

Ezért alapos mérlegelés után arra a következtetésre jutottam, hogy a mai napon lemondok szenátori mandátumomról. Meggyőződésem, hogy ezzel a döntésemmel tiszta helyzetet teremtek. A Szövetséget többé nem érheti támadás azért, mert egyik szenátorát azzal vádolják, hogy munkahelyet akart teremteni” – mondta el parlamenti kollégáinak Olosz Gergely. 

Hozzátette, döntéséről tájékoztatta a szövetségi elnököt, a megyei elnököt és a frakcióvezetőt, ugyanakkor találkozott szenátori körzetének polgármestereivel is, akiket tájékoztatott a kialakult helyzetről és a döntés indokairól.

Kelemen Hunor szövetségi elnök kijelentette: „Olosz Gergely, az RMDSZ Kovászna megyei szenátora tájékoztatott arról, hogy mandátumáról le kíván mondani. Érveit meghallgattam, azokat elfogadtam. Egyetértek vele abban, hogy a személye ellen zajló támadások az RMDSZ-t is célba veszik, ártanak a Szövetségnek, ezért helyeslem a döntését.”

(sajtóközlemény) 

 

Ennyien olvasták: 363

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.