Belföld

Levelet írt Băsescu az USL vezetőinek

Levelet írt Băsescu az USL vezetőinek

Ultimátumot tartalmazó levelet küldött hétfőn Traian Băsescu államfő Crin Antonescunak és Valeriu Zgoneának, a szenátus és a képviselőház elnökeinek, valamint Victor Pontaminiszterelnöknek, amelyben világos határidőket kér az EB igazságügyi jelentésében szereplő javaslatok életbe léptetésével kapcsolatosan. 

 

Az államfő által jelzett elodázhatatlan ügyek között említi a törvényhozók statútumának mielőbbi elfogadását, amely „tiszteletben tartja az európai morális és legális standardokat”. Az államelnök hangsúlyozza, az igazságügyi rendszer és a korrupció ellen harcoló intézmények nyomásgyakorlással szembeni megfelelő védelmének biztosítását szavatoló intézkedések meghozatala sem tűr halasztást. Băsescu szerint mielőbb vissza kell hívni azokat a törvényhozókat, akik ellen bűnügyi eljárás folyik, illetve ki kell jelölni a DNA vezetőjét és a főügyészt. 

Băsescu egyébként határidőket is javasolt, többnyire április 30-át jelölte meg, azonban néhány kérdésben – például az igazságügyi rendszert érintő kérdések kapcsán – azonnali és végleges hatályba léptetést javasol. 

Victor Ponta ironikusan reagált az államfő levelére. „Hányadik levél ez? a II., a III.? Örülök, hogy levelét nem a Facebookon osztotta meg velem” – így a miniszterelnök.

Forrás: hotnews

 

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.