Központ
2020. augusztus 05. szerda, Krisztina

Levelet írt Băsescu az USL vezetőinek

Központ március 25, 2013 Belföld

Levelet írt Băsescu az USL vezetőinek

Ultimátumot tartalmazó levelet küldött hétfőn Traian Băsescu államfő Crin Antonescunak és Valeriu Zgoneának, a szenátus és a képviselőház elnökeinek, valamint Victor Pontaminiszterelnöknek, amelyben világos határidőket kér az EB igazságügyi jelentésében szereplő javaslatok életbe léptetésével kapcsolatosan. 

 

Az államfő által jelzett elodázhatatlan ügyek között említi a törvényhozók statútumának mielőbbi elfogadását, amely “tiszteletben tartja az európai morális és legális standardokat”. Az államelnök hangsúlyozza, az igazságügyi rendszer és a korrupció ellen harcoló intézmények nyomásgyakorlással szembeni megfelelő védelmének biztosítását szavatoló intézkedések meghozatala sem tűr halasztást. Băsescu szerint mielőbb vissza kell hívni azokat a törvényhozókat, akik ellen bűnügyi eljárás folyik, illetve ki kell jelölni a DNA vezetőjét és a főügyészt. 

Băsescu egyébként határidőket is javasolt, többnyire április 30-át jelölte meg, azonban néhány kérdésben – például az igazságügyi rendszert érintő kérdések kapcsán – azonnali és végleges hatályba léptetést javasol. 

Victor Ponta ironikusan reagált az államfő levelére. “Hányadik levél ez? a II., a III.? Örülök, hogy levelét nem a Facebookon osztotta meg velem” – így a miniszterelnök.

Forrás: hotnews

 

Ennyien olvasták: 258

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.