Központ
2017. november 20. hétfő, Jolán
Havazás
Ma
Havazás
Havazás
Holnap
Havazás
Borús
Szerda
Borús

Magyar prostituáltakat zsákmányoltak ki Belgiumban

Központ március 16, 2014 Belföld

Magyar prostituáltakat zsákmányoltak ki Belgiumban

Több tucatnyi magyar lány lett szexuális kizsákmányolás áldozata a belgiumi Gent városában – jelentették be a belga és a magyar rendőrség képviselői vasárnapi sajtótájékoztatójukon Budapesten.

        

 

Bucsek Gábor, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatója elmondta: jellemzően Baranya megyéből vitték Belgiumba a lányokat, akik bár tudták, hogy prostituáltként kell dolgozniuk, Belgiumban erőszakkal, fenyegetéssel, veréssel “tudatták velük” a gyanúsítottak, hogy oda kell adniuk a bevételt. Mindemellett az irataikat is elvették, ezért a lányok nem tudtak hazamenekülni a futtatóik elől.

Bucsek Gábor szerint a lányokat úgy toborozták, hogy jól kecsegtető bevételt ajánlottak nekik. Gentben azonban arra is kényszerítették őket, hogy védekezés nélkül létesítsenek szexuális kapcsolatot a szolgáltatásaikért fizetőkkel, a pénzüket pedig elvették.

Az ügyben Belgiumban 8, Magyarországon 2 embert fogtak el, egy kivételével magyar állampolgárok. A Baranya megyében elfogott két magyar gyanúsított kiadatási őrizetben van, az eljárást emberkereskedelem, szexuális kizsákmányolás miatt Belgiumban fogják lefolytatni velük szemben.

Danny Van Brussel, a belga rendőrség taktikai nyomozója elmondta: ezért a cselekményért 10 év szabadságvesztés szabható ki Belgiumban. Ismertette: a lányok nagyon fiatalok, sokan közülük csak nemrég töltötték be a 18. életévüket. Beszámolt arról is, hogy a belga rendőrség genti részlegének tavalyi ellenőrzése szerint a Gent városában dolgozó prostituáltak több mint fele magyar. A belga rendőrök ezért elkezdték megvizsgálni, hogy kik lehetnek azok, akik szervezetten viszik nagy számban a lányokat Gentbe. A most elfogott banda a nyomozók becslése szerint 30-50 lányt futtathatott Belgiumban, akiknek nagyon alacsony díjazásért kellett dolgozniuk.

Bucsek Gábor és Danny Van Brussel is beszámolt arról, hogy a házkutatások során nagyértékű autókat, ékszereket és készpénzt foglaltak le a gyanúsítottaktól több tízmillió forint értékben. Bucsek Gábor arról is beszélt, hogy a lefoglalt értékek lehetőséget teremtenek a vagyonvisszaszerzésre, továbbá bejelentette, hogy Baranya megyében erős bűnmegelőzési kampányt folytatnak a hasonló esetek elkerülése érdekében.

Forrás: mti

Ennyien olvasták: 119

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.